Közérzet · 2017.07.14.

KÖZLEMÉNY – A Fidesz-kormány nem úszhatja meg a vizes vb korrupciós ügyeit!

Az LMP Balatonfüreden tartott sajtótájékoztatóján arra kérte Orbán Viktort, nevezze meg végre a vizes vb elszabadult költségvetéséért felelős politikai vezetőket.

Az LMP nem véletlenül kezdeményezte parlamenti vizsgálóbizottság felállítását a vizes vb irreális túlköltéseinek kivizsgálására. A Fidesz már annyira sem ad a látszatra, hogy meg sem indokolja, miért akadályozta meg ezt a vizsgálatot.


Természetesen nem fogjuk ennyiben hagyni. – nyilatkozta Ikotity István, az LMP országgyűlési képviselője a vizes vb balatonfüredi helyszínén tartott sajtótájékoztatón. A miniszterelnökhöz fordulok két kérdéssel: mi a véleménye arról, hogy pártja megakadályozta a vizsgálóbizottság felállítását? Az esemény lezárulta után ő személy szerint támogatja-e a vizes vb lebonyolításának nyilvános átvilágítását? Azt gondoljuk, hogy egy tízszeres túlköltekezés esetén a miniszterelnöknek kötelessége megnevezni a politikai felelősöket.

Ihász Attila, az LMP Veszprém megyei elnöke hozzátette:

Szomorú, ha egy város fejlesztését egy sportrendezvényhez köti a magyar kormány, valamint a város vezetése és nem az emberek mindennapi igényeihez, szükségletéhez.


[fbcomments]