Közérzet · 2022.10.09.

KÖZLEKEDÉS – Változások a városban

Október 10-én, hétfőn az Óvári Ferenc utcában elkezdődik a csatornafelújítás. Emiatt a Veszprémi Petőfi Színház körül változik a közlekedés rendje. A városban több helyen is forgalomkorlátozás lesz.

A Hangvilla irányából csak a Völgyhíd felé lehet majd haladni. A Völgyhíd felől a forgalmat az Iskola utcába terelik. Emiatt az Iskola utcában megfordul a forgalom iránya, és a mostanival ellentétes oldalról lesz egyirányú.

Teljesen lezárják a Brusznyai utca 16–18. számú és a Brusznyai utca 1. számú épületek közötti gyalogátkelőhelyet. (Ez az OTP és a kórház előtti gyorsétterem közötti gyalogátkelőhely.) A zebra lezárása a körforgalmi csomópontok gépkocsiforgalmának folyamatosságát segíti.


A Veszprémi Petőfi Színház előtti buszmegállót ideiglenesen áthelyezik a Megyeház téri útszakaszra.

A polgármesteri hivatal minden gépjárművezetőt arra kér, hogy a felújítás alatt ne megszokásból vezessen!

közlekedés, KÖZLEKEDÉS – Változások a városban
A belvárosban így változik a közlekedés rendje

További útfelújítások a városban

Október 12-én, szerdán megkezdődnek a Völgyhíd felújítási munkálatai. A hídon a szakemberek javítják a betonszerkezetek sóvédelmét, a csapadékelvezetést, a dilatációs hézagokat és az útpálya kopórétegét. A beavatkozás a forgalom folyamatos fenntartása mellett félpályás útlezárásokkal zajlik majd. Szerdától a híd keleti, vár felőli oldalát zárják le. A forgalmat jelzőlámpa irányítja.

A Martinovics utcában is megindultak a munkálatok. Javítják a járdát és kicserélik az útburkolatot. A kivitelezés részleges lezárás mellett zajlik.

Az október 17-ei héten megkezdődik a Budapesti út rekonstrukciója a Balaton utca és a Cholnoky út közötti szakaszon. Itt is forgalomkorlátozásra kell számítani.

A Völgyhíd-téren október közepére befejeződik a munka.

A Jutasi úton folyik a járdaépítés és a szegélyezés. Ezen az útszakaszon még egy buszmegálló átépítését, valamint az útburkolat teljes cseréjét kell elvégezni.

A Cholnoky úton és Cserepes utcában már felmarták az utat, jelenleg szegélyépítés zajlik. Mindkét útszakaszon átépítik a buszmegállókat, és megújulnak a gyalogos, kerékpáros felületek.

A Jókai utcában az ivóvízhálózat rekonstrukcióján dolgozik a kivitelező. Ezt követően október közepétől megkezdődnek az útfelújítási munkák is. Újjáépül az útburkolat és mindkét oldali járda.

A Zrínyi utcát is teljes egészében felújítják.

Kádártán a Győri utcában a tervezett ütemben folyik a rekonstrukció. Az alsó, kiegyenlítő aszfaltréteg már elkészült.

Fotó: pixabay.com


1 Response

  1. Lékó Sándor szerint:

    A Budapesti út valójában Budapest u. i nélkül. Nincs benne a tájékoztatóban, hogy mikor fejeződnek be a Jutasi úton a “csak” aszfaltozási munkák.

[fbcomments]