Közérzet / Egyéb · 2020.05.06.

KÖZÉRDEKŰ – Szociális étkeztetés és közösségi közlekedés

Katanics Sándor képviselő (DK) kérdéseket tett föl Porga Gyulának a szociális étkeztetéssel és a közösségi közlekedéssel kapcsolatban. Előbbiekre már megérkezett a polgármester válasza.

A képviselő szerint szükség lesz Veszprémben is a hirtelen elszegényedők szélesebb körű segítésére.


Tisztelt Polgármester Úr!

Még ha tömegesen nem is, de már érkeztek hozzám olyan megkeresések, ahol Veszprémben élők jelzik, hogy elfogyott a pénzük, nincsenek tartalékaik és nem tudnak élelemhez jutni.
Hogyan és milyen módon tud az önkormányzat ezen a helyzeten segíteni? Mit tudunk tenni, ha hirtelen megnő azok száma, akik igénylik a napi szintű gondoskodást?
Van-e lehetőség önkormányzati népkonyha működtetésére Veszprémben, és a népkonyhán keresztül legalább napi egy tál étellel segíteni azokat, akik segítségért fordulnak az önkormányzathoz?
Van-e lehetőség arra, hogy az önkormányzat által létrehozott külön számlaszámon összegyűjtött pénz egy részét népkonyha működésére fordítsa az önkormányzat? (Mekkora összeg érkezett eddig a számlára és mire tervezi elkölteni ezt az összeget az önkormányzat?)
Várom megtisztelő válaszát és gyors intézkedését!

Katanics Sándor képviselő

Veszprém, 2020. május.1.

Tegnap megérkezett a képviselőhöz a polgármester válasza. (A képre kattintva kinagyítható.)

1175_200505134213_001-p1

A mai levelet Katanics Sándor a DK–Szakszervezetek frakció nevében küldte el Porga Gyulának.

Tisztelt Polgármester Úr!

A május 4-i fokozatos „nyitás” és a korlátozó intézkedések részbeni feloldása után egyre többekben fogalmazódik meg az igénye annak, hogy a veszprémi közösségi közlekedés járatsűrűségén újra változtatni kell annak érdekében, hogy a túlzsúfoltság az egyes járatokon elkerülhető legyen.

Polgármester úr nem látja még indokoltnak a kijárási korlátozások bevezetése előtti menetrend visszaállítását?

Bár tény, hogy az iskolák még nem nyitottak ki, az érettségizők miatt is jelentősen nőtt a forgalom, de egyre több intézmény, hivatal, munkahely nyit újra, és emiatt egyre többen szeretnének busszal közlekedni. (A nagyszámú munkavállalót foglalkoztató cégek, így a Valeo és a Continental dolgozói arra panaszkodnak, hogy a nyolc órai munkakezéhez el sem tudnak busszal jutni.)

Az elmúlt napokban szemmel láthatóan nőtt a gépjárműforgalom is a városban, nyilvánvalóan azért is, mert a közösségi közlekedésben a járatok száma kevés.

A DK–Szakszervezetek frakció azt javasolja, hogy a V-Busz Kft. mielőbb állítsa vissza a március elején még érvényben lévő menetrendet!

Katanics Sándor frakcióvezető, Guzslován Gábor képviselő, Zakar Csaba képviselő

Veszprém, 2020. 05. 06.


[fbcomments]