Közérzet · 2017.02.11.

KÖZÉLET – Némedi Lajos nem mondott igazat

Közleményben kért bocsánatot Némedi Lajos egy tavalyi sajtótájékoztatón tett valótlan kijelentései miatt Somogyi Zoltán politológustól. Mondhatnánk azt is, hogy a nyilvánosság előtt sajnálkozott az alpolgármester, de a nyilvánosságot biztosítani hivatott sajtó ezúttal nem volt oly lelkes, mint a megalapozatlan vádak elhangzásakor.

Némedi Lajos szerdán az MTI üzleti sajtószolgálatán keresztül kiadott közleményében úgy fogalmazott, „sajnálatát fejezi ki, amiért valótlanul állította a 2016. augusztus 1-jén tartott sajtótájékoztatóján, miszerint Somogyi Zoltán készpénzben, aktatáskákkal üzletelt az állammal, és ezen kijelentése alkalmas lehet Somogyi Zoltán jó hírnevéhez fűződő jogának megsértésére”.


Az ominózus sajtótájékoztatón Kész Zoltán felvetéseire reagált az alpolgármester, aki az országgyűlési képviselő és a Szabad Piac Alapítvány kapcsán emlegette fel a Political Capitalt és annak alapító-igazgatóját, Somogyi Zoltánt. Többek között arról beszélt, hogy a baloldali kormányok idején a Political Capital a Nemzetbiztonsági Hivataltól egyedüli cégként több mint hárommilliárd forintos megbízásokat kapott, és ezek kifizetése több esetben „aktatáskák átadásával, készpénzben történt a pesti éjszakában”. (Cikkünk itt, a sajtótájékoztatón készült videó itt.)

A 2016 augusztusában elhangzottak után Somogyi Zoltán jó hírnév megsértése miatt pert indított az alpolgármester ellen. A felek végül peren kívül megegyeztek. A megállapodást információink szerint Némedi Lajos kezdeményezte, aki a nyilvános bocsánatkérés mellett sérelemdíjat is fizetett. A politológus az összeget jótékony célra fordítja.

Drahos


[fbcomments]