Aláírás rövid / Sárga / Közérzet · 2015.11.05.

Követelik a teljes kártalanítást

Országszerte újabb tüntetésre készülnek a Quaestor-károsultak szombaton, Veszprémben fél háromkor gyülekeznek az Óváros téren.

A Quaestor Károsultak Csoportja a 32 000 fős károsulti tömeget és legalább 100 000 családtagját képviseli, és a számok mögött emberi életek, emberi tragédiák sokasága áll. Megmozdulásaik során követelik a teljes kártalanítást.

Ahhoz, hogy a Quaestor-károsultak kárrendezése a törvény szerinti 30 millió forintig megtörténjen, meg kell teremteni a törvényi hátteret. Dr. Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő 2015. augusztus 13-án törvényjavaslatot terjesztett elő, ennek lényege, hogy az állam kezességvállalását készfizető kezességvállalásra módosítsa, ezzel garantálva azt, hogy a Quaestor-károsultakat a korábban már elfogadott törvények szerint lehessen kártalanítani. A károsultak úgy vélik, hogy a jelenlegi alkotmányellenes és törvénytelen helyzet a benyújtott állami készfizető kezességvállalásra vonatkozó törvényjavaslattal azonnal orvosolható.

Levélben fordultak továbbá az érintett választási körzetek országgyűlési képviselőihez, amelyben arra kérik őket, hogy az Országgyűlésben pártállástól függetlenül támogassák a dr. Szabó Szabolcs képviselő által benyújtott törvényjavaslatot. Kérik továbbá a képviselők támogatását abban, hogy mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy a benyújtott módosító törvényjavaslatot az Országgyűlés ne rendes törvényalkotási eljárás keretében, hanem ún. kivételes sürgős eljárásban fogadja el, hogy – mint írják a beadványukban – „mielőbb visszakapjuk fáradságos munkával megkeresett megtakarításainkat, hitünket, életünket.”

Némi huzavona után a megyei napilapban is megjelenhetett a hirdetés, amely arra kéri a Quaestor-károsultakat, hogy jelentkezzenek a 06-30-68-25-798-as telefonszámon. Országos összefogásra buzdítják sorstársaikat.


[fbcomments]