Közérzet · 2016.07.25.

KORRUPCIÓ – Kész Zoltán három kérdése

Kész Zoltán független országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón üzent hétfőn Némedi Lajos veszprémi alpolgármesternek, hogy „ne kerülje a kérdést, álljon ki a nyilvánosság elé, és egyenes ember módjára válaszoljon”. Majd felsorolta, mire lenne kíváncsi.

Kész Zoltán elmondta, sokáig mindenki azt remélte, hogy a korrupció nem vidéken terem, s valahogyan elkerülte városunkat, ám neki úgy tűnik, hogy mégsem. Úgymond a veszprémi fideszesek is kivették a részüket egy-egy jó üzletből, a „közös pénz eltüntetéséből”. Siklódi Levente és Mihalovics Péter helyi fideszesek nevét emlegette az Új Nemzedék Központ milliárdos pénzügyeivel kapcsolatosan, amely ügyben az Állami Számvevőszék néhány hónapja feljelentést tett.


Rátért azokra a hivatalosan meg nem erősített információkra, amelyek városunkat érintik, s amely ügyekben – tudomása szerint – rendőrségi vizsgálat folyik. Végül felsorolta, mely kérdésekre kér választ az alpolgármestertől. Ezek pedig: valóban folytat-e eljárást a rendőrség vagy a NAV nyomozóhatósága Némedi Lajos ellen, kihallgatták-e az ISZSZ-nél történt gyanús próbatakarítások ügyében és van-e tudomása olyan hatósági eljárásról vagy nyomozásról, amely a vagyoni állapotát, házépítésének körülményeit vizsgálná?

Kész Zoltán szerint a város törvénytisztelő polgárai bíznak abban, hogy alpolgármesterük bűncselekménnyel nem gyanúsítható, s várják a válaszait.

[stextbox id=”grey”]A Fidesz veszprémi csoportja szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményében reagált az elhangzottakra, és Kész Zoltán mindhárom (nem nekik szóló) kérdését egy határozott „nem”-mel azonnal meg is válaszolta. A közlemény leszögezi, hogy szerintük Kész Zoltán hamisan vádaskodik.[/stextbox]


[fbcomments]