Közérzet · 2019.03.22.

KORMÁNYHIVATAL – Veszprém megye bora verseny

Március végéig jelentkezhetnek a helyi borászatok a Veszprém megye bora versenyre, amelyet a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Önkormányzat hirdetett meg.

A kitüntető címet 2011-ben alapította a hivatal és a megyei önkormányzat azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a megye történelmi borvidékeire, kiváló boraira és hozzájáruljanak az ágazat sikeres marketingmunkájához. A zsűri által legjobbnak ítélt nedűk elnyerik a Veszprém megye bora kitüntető megnevezés használatának jogát. Veszprém megye bora a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Önkormányzat protokollcélokra használt hivatalos bora is lesz a következő évben.


A verseny nevezési feltételei:

  • egy száraz fehérbor (2017-es vagy 2018-as évjárat, legalább 500 palack, tervezett felvásárlási ár legfeljebb bruttó 3000 forint),
  • egy száraz vörösbor (2016-os vagy 2017-es évjárat, legalább 500 palack, tervezett felvásárlási ár legfeljebb 3000 forint),
  • a megmérettetésre csak Veszprém megye közigazgatási határain belül termelt, az adott borvidéken telepítésre engedélyezett szőlőfajtákból készült borral lehet nevezni.

Jelentkezési határidő: március 31. A nevezés díjtalan. Jelentkezni lehet az ezen a weboldalon található nevezési lap benyújtásával.

Veszprém Megyei Kormányhivatal

 


[fbcomments]