Közérzet · 2023.06.23.

Bizonyítvány – A kormány megbukott

Bizonyítványosztással zárják a tanévet az iskolák ezen a hétvégén. A veszprémi tanárok is kiállították a kormányét. Az összegzésből kiderül, hogy a kormány több tárgyból is megbukott. Egyetlen jelest érdemel, tánc és dráma tantárgyból, mert ügyesen kitáncol az égető kérdések elől és sikerült drámai helyzetet teremtenie.

A bizonyítványt a Veszprém közoktatásáért közösségi csoport szolidaritási
vonulása
alkalmából állították ki, s olvasták föl az egyik általános iskola pedagógusai. Ebből kiderült, hogy a kormány megbukott, felsőbb osztályba nem kerülhet(ne).

bizonyitvány, Bizonyítvány – A kormány megbukott
(fotó: alfahir.hu)


Alább a bizonyítvány:

Magatartás – rossz. Munkatársaival lekezelően bánik, semmilyen együttműködésre nem hajlandó. Erőszakos, durva.

Szorgalom – hanyag

Magyar nyelv – elégtelen. Csak a parancsoló módú igéket ismeri, képtelen a kommunikációs alapszabályok alkalmazására. Vitakultúrája fejletlen. A valóságot nem képes szavakkal kifejezni

Magyar irodalom – elégséges. Ha mást nem is, de sikeresen magáévá tette a patópálok jelszavát: „Ej, ráérünk arra még!”

Matematika – elégtelen. A százalékszámítással komoly gondjai adódtak. A nyitott mondatokat nem ismeri. Előre bemondja a végeredményt.

Informatika – elégtelen. Még mindig Krétával ír a képernyőre. A mentés másként funkciót sajátosan értelmezi: önös érdekeit egy gombnyomással akarja érvényesíteni.

Környezetismeret – elégtelen. Fogalma sincs az óvodák, az iskolák nagy részében a munkakörülmények állapotáról, a javíthatatlan nyílászárókról, a penészes falakról, a rogyadozó tetőkről.

Ének-zene – elégséges. Mindig ugyanazt a nótát fújja, és mindenkit erőszakkal kíván megtanítani kesztyűbe dudálni.

Technika – elégséges. Néhány ősi technikát próbál alkalmazni: oszd meg és uralkodj! Kenyeret és cirkuszt. Dögöljön meg a szomszéd tehene is! Az úgy kezdődött, hogy visszaütött.

Tánc és dráma – jeles. Ügyesen kitáncol az égető kérdések elől. Viszont sikeresen teremt drámai helyzeteket.

Etika/Hit- és erkölcstan – elégtelen. Az erkölcsi jó fogalmát a kormány nem ismeri. Empátiája gyakorlatilag nincs. A megfélemlítésre próbál építeni. Társas kapcsolatait elhanyagolja. Képtelen a csoportos munkaformák alkalmazására. Közösségépítés helyett rombol. Vagyis megbukott.

Mulasztott órák száma 11 év, ebből igazolt 0, igazolatlan 11 év.

A nevelőtestület határozata: NEM LÉPHET felsőbb osztályba.

Képek forrása: Alfahír and alfahir.hu

2 hozzászólás

  1. Alexa szerint:

    Már mióta, csak lassan veszik észre az ember

  2. Kovács J. szerint:

    Ki a fene veszi komolyan az ilyen híreket, amelyek hazugságok? Fletó&Klárika seggnyalói, meg a pedagógusok töredéke? Folyamatosan betartanak a kormánynak, az országnak. Nem tudják elviselni, hogy a többség nem szt akarja, amit ezek a hazaárulók.

[fbcomments]