Közérzet · 2018.06.19.

KÓRHÁZI HÍREK – Korszerű ultrahang és csőposta

Korszerű, kiemelt szintű ultrahang berendezés kezdte meg a működését a Csolnoky Ferenc Kórház radiológiai osztályán – tudtuk meg az intézmény sajtóközleményéből. A fájdalommentes diagnosztikai eljárásokban alkalmazott eszközt közel ötvenmillió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással sikerült megvásárolni.

A kórház vezetése a szakmai igények felmérését követően nyújtotta be támogatási kérelmét a kormány azon pályázati felhívására, amely a közfinanszírozott kórházak számára új ultrahang diagnosztikai berendezések beszerzését tette lehetővé. A kérelem tavaly decemberi kedvező elbírálásának köszönhetően mostantól egy új, csúcstechnológiát képviselő eszköz szolgálja Veszprémben a betegek magas szakmai színvonalú ellátását.


Az új ultrahang diagnosztikai berendezés

Az új ultrahang diagnosztikai berendezés

A városban hallott kósza híreket kérdésünkre dr. Dávid Gyula főigazgató főorvos erősítette meg: valóban csőposta kiépítése zajlik a kórházban. Diagnosztikus minták (vér, szövettani minta, stb.) és terápiás eszközök (elsősorban gyógyszerek) szállítására fogják használni.

Hatékony, gyors, a betegbiztonságot javító és az élőmunkát kiváltó fejlesztésről van szó – hangsúlyozta a főigazgató. – A rendszer várhatóan októberre készül el. A beruházás költségét az intézmény fenntartója, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ uniós forrásból állja.

Cáfolta ugyanakkor azt a szóbeszédet, ami szerint a kórház napelemes energetikai rendszerének üzembe helyezése a mai napig nem történt meg, pedig azt már tavaly év végére megígérték, ahogy arról annak idején mi is hírt adtunk itt.

A rendszer 2017 novembere óta teljes kapacitással működik, és az intézmény villamosenergia szükségletének mintegy 10 százalékát állítja elő – válaszolta kérdésünkre dr. Dávid Gyula.


[fbcomments]