Közérzet · 2020.03.17.

KÓRHÁZ – Közlemény

A Csolnoky Ferenc Kórházban március 16-tól – minden betegellátó telephelyét beleértve – az elektív ellátásokat (fekvő, egynapos, ambuláns, járóbeteg szakellátás) a jelenlegi, Magyarországon is fennálló járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel elhalasztják.

A járóbeteg ellátás vonatkozásában kizárólag a sürgős, tartós egészségkárosodás veszélyét jelentő esetek ellátása történik, ezért minden egyéb járóbeteg ellátást (pl. fizikoterápia, gyógytorna) a kihirdetett veszélyhelyzet végéig felfüggesztenek


Szüneteltetik a szűréseket, kontrollvizsgálatokat, a szájsebészeti ellátást, az elektív kivizsgálásokat, a gondozást, mely alól kivételt képez az állapotromlás és az orvosi beavatkozás szüksége (pl. varratszedés, kötözés, gipszeltávolítás, terhesgondozás).

Kérik a betegeket, akik kontrollvizsgálat céljából, vagy szakorvosi javaslat lejárta miatt keresnék fel a rendeléseket, halasszák el látogatásukat, tekintettel arra, hogy a kihirdetett veszélyhelyzethez kapcsolódóan módosított 32/2004. (IV. 26.) ESZCSM rendelet módosítása alapján emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított szakorvosi javaslatok érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időtartama alatt, valamint a veszélyhelyzet megszűnését követően 90 napig.

A személyes leletkiadás is szünetel, a leletek elérhetők az EESZT felületen.

Az előjegyzett betegeket kiértesítik.

Az intézmény kéri a lakosságot, hogy jelen intézkedés végrehajtásában segítse az egészségügyi dolgozók munkáját.

Az időponttal rendelkező betegek a későbbiekben, a járványügyi veszélyhelyzet megszűnésével új időpontot kapnak.

Valamennyi akut, sürgősségi ellátást igénylő esetben a kórház sürgősségi osztályát kell felkeresni. A koronavírus gyanúval érkező betegeket a kivizsgálások idejére elkülönítik.


[fbcomments]