Aláírás rövid / Közérzet · 2016.08.02.

KÓRHÁZ – Hónapokig késhet még a helikopter-leszálló engedélye

Közleményben reagált a vasárnapi mentőhelikopter-manőverrel kapcsolatos sajtóhírekre dr. Dávid Gyula, a megyei Csolnoky Ferenc kórház főigazgató főorvosa.

Azonnali szívsebészeti ellátást igénylő beteg került a kórházba július 31-én, az őt továbbszállító helikopter a leggyorsabban elérhető szállítási pontra, vagyis az intézmény előtti csomópontra szállt le, emiatt néhány percig meg kellett állítani a forgalmat – idézte fel a történteket. Hozzátette, nagyon ritka az olyan eset, amikor a beteget nem stabil állapotban szállítják, mert a stabilizálása csak másik intézményben oldható meg. A megyei betegszállításban a mostanihoz hasonló eset még nem fordult elő.


Dr. Dávid Gyula ezúttal is megerősítette, hogy a Regionális Onkológiai Centrum tetején kialakított helikopter-leszállóhely használata speciális hatósági engedélyhez kötött, és bár az engedélyezési eljárást már elindították, annak lezárultáig – várhatóan még hónapokig – nem használhatják a létesítményt.

(A Nemzeti Közlekedési Hatóság kommunikációs osztályától szerzett esti információink szerint a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház még nem terjesztett be hozzájuk kérelmet az onkológiai osztály tetején épült helikopter-leszállóhely használatbavételével kapcsolatosan. Válaszuk itt olvasható.)


[fbcomments]