Életmód · 2016.05.25.

KÓRHÁZ – A Kalamona a beteg gyerekekért

A beteg gyerekek nagy örömére a kórház gyermekgyógyászati centrumában a Kalamona Bábszínház egy kedves bábjátékkal mutatkozott be. Az osztályon gyakran jelentkeznek be fellépők, segítők.

Több mint egy tucat kisgyerek ült be a kórház gyermekgyógyászati centrumának játszószobájába, és szájtátva nézte végig a Kalamona Bábszínház bájos előadását. Megellai Katalin, a bábszínház művészeti vezetője elmondta, hogy két éve él Veszprémben, és szeretne a társulattal minél több helyen bemutatkozni Veszprém, illetve Vas megyében, ahol a kollégája, Langmajer Ferenc lakik.


Sok jótékonysági fellépést tartottunk és tartunk a jövőben is – mondja Megellai Katalin. – Családi okok miatt a csapat fele Szabolcsban maradt, mi pedig itt próbálunk gyökeret ereszteni.

A gyermekgyógyászati centrum kis lakóira mások is gondolnak.

Gyakorlatilag alig akad olyan nap, amikor nincs program a játszószobában – meséli örömmel dr. Szabó Éva osztályvezető főorvos. – Jönnek a K&H Bank Gyógyvarázs-programjától, a Kabóca Bábszínházból, a bohócdoktorok is megfordultak már többször nálunk, iskolák színjátszói, zenekarai is fellépnek. Az önkéntes segítők szintén gyakori látogatóink. Csak bejelentkeznek, időpontot egyeztetünk, és jöhetnek.


[fbcomments]