Közérzet / Egyéb · 2018.06.28.

KÖRFORGALOM – Webkamera közvetíti az építkezést

Néhány napja élő egyenesben követhetik a veszprémiek a város közepén épülő kettős körforgalom kivitelezési munkálatait. Erről Hegedűs Barbara, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője beszélt a közgyűlésen.

A www.veszprem.hu honlap jobb oldalán, közvetlenül a polgármester portréja alatt lehet a húszemeletes tetején elhelyezett webkamera élőképére kattintani. Amint a képviselő fogalmazott, ezzel is a lakosság megfelelő tájékoztatását szolgálja az önkormányzat. A beruházás végeztével a rögzített képekből egy rövid timelapse videó is készül majd.


Június 11-én készült fotóink:

Jelenleg az építkezés második üteme zajlik, amely a tervek szerint szeptember közepéig tart. Ebben a fázisban végzik el a közműkiváltási és -építési munkákat, megkezdik a pályaszerkezet kialakítását, a szegélyezést és néhány helyen már az új járdaburkolatok is elkészülnek. A harmadik ütemben folytatódik az aszfaltozás, majd kihelyezik a közlekedési táblákat és növényzetet telepítenek.

Az új kettős körforgalomtól az önkormányzat a városközponti fő közlekedési csomópont áteresztő képességének javulását várja, de sokan szkeptikusan szemlélik az eseményeket, és ehhez még a webkamerára sincs szükségük. A beruházás bírálói leginkább attól tartanak, hogy a Mackó előtti közlekedési lámpa miatt bedugul majd a körforgalom, a gyalogos átkelés pedig körülményesebbé és veszélyesebbé válik az OTP–kórház–Füredi út–Almádi út között.

Alábbi képgalériánk fotói ma készültek. A galéria bármelyik képre kattintva kinyílik.


[fbcomments]