Közérzet · 2019.11.27.

KÖRFORGALOM – Az emberek hajlandók az együttműködésre

Győrffy Árpád válaszolt Katanics Sándor képviselő nekünk írt levelére, amit alább közlünk, és a vitát ezzel lezártnak tekintjük.

Kedves Sándor!
Köszönöm, hogy megerősítetted a történetem előzményét és leírtad, miért is nem fogadtátok meg a javaslatomat. Azt gondolom, túlbonyolítjátok a kérdést.
Persze más egy műszeres, lámpás teszt, de hát pont abból indulunk ki, hogy arra valószínűleg várhatunk, amíg piros hó nem esik. Addig maradnak az ilyen „házilagos” megoldások, amik, ha nem is tökéletesen, de bemutatnák, mire számíthatunk. (S egyúttal azt is bemutatnák, hogy a duma helyett tenni is lehet.)
Ahhoz nem kell többségbe kerülni, hogy valakivel írassatok egy telefonos applikációt a mozgások összehangolására. Biztos lenne hozzá önkéntes segítő. Ahhoz se kell többségbe kerülni, hogy kimenjetek az utcára, és megpróbáljatok szót érteni az arra járó gyalogosokkal. Még rendőrségi engedély sem kell hozzá, hisz közvetlenül nem avatkoztok be a közúti forgalomba.
Elég lenne bízni abban, hogy az emberek végig tudják gondolni az őket érintő kérdéseket és hajlandók az együttműködésre, ha van egy kis esély a pozitív eredményre. És persze fel kell készülni a kudarc lehetőségére is.
Győrffy Árpád[fbcomments]