Közérzet · 2023.03.14.

Kordonbontás a Karmelitánál

A Momentum országgyűlési képviselői és Hadházy Ákos független képviselő kedd délelőtt elkezdte lebontani a Karmelita körül felállított kordonokat. Kordonbontás legutóbb 2007-ben volt Magyarországon. Akkor Orbán Viktor vezetésével.

A mai kordonbontást a helyszínen levő rendőrök még megengedték, de azt már nem, hogy az ellenzéki képviselők a Karmelita bejáratára kiragasszák a „7 pont Magyarország megújításáért” című követeléslistájukat. Az akcióról és a követeléslistáról a telex.hu is beszámolt.

– Ez a kordon annak a hatalomnak a szimbóluma, amelyik lebontotta a demokráciát, szimbóluma a rendeleti kormányzásnak. Ez a kordon védi a propagandagépezetet is, amivel a kormány el tudja terelni a figyelmet a csalásokról” – nyilatkozta a sajtónak Hadházy Ákos az akció végén.


Magyarországon politikai okokból legutóbb 2007. február 2-án történt kordonbontás. Akkor az ellenzékben lévő Fidesz képviselője, Orbán Viktor állt az akció élére, aki azt mondta: „alkotmányos jogainkat korlátozzák, mégiscsak volt itt egy rendszerváltás”.

A kép a mai kordonbontásról készült. Fotó: Bakró-Nagy Ferenc/Telex


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]