Közérzet · 2016.04.20.

KONZULTÁCIÓ – Hétfőtől érkeznek a kérdőívek

Tízmilliárd forint uniós forrásból és hárommilliárdnyi önrészből számos beruházás valósult meg Veszprémben az elmúlt fejlesztési ciklusban, ami kifejezetten sikeresnek értékelhető – mondta bevezetésként Porga Gyula polgármester azon a szerdai sajtótájékoztatón, ahol a Konzultáció 2016 régóta várt kérdőívének elkészültét jelentette be.

Vélhetően az ellenzék népszavazási kezdeményezésének elvetésére és a – végül nem megvalósuló – színházkerti mélygarázzsal kapcsolatos korábbi vitákra tekintettel a városvezető fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a most kezdődő fejlesztési ciklus terveit a rendelkezésre álló 11,5 milliárd forintnyi fejlesztési forrás felhasználásával a lehető legszélesebb városi támogatással kívánják megvalósítani. Hozzátette, hogy maga a konzultáció is közgyűlési konszenzussal nyerte el végleges formáját.


A tegnap bemutatott kiadvány öt csoportban tárgyalja a 2010 óta elvégzett munkát és a jövőre vonatkozó terveket. Ezek a következők: családbarát fejlesztések, útfejlesztések, energiahatékonyság, az élhető város, valamint kultúra és szórakozás. A konzultációs kérdőív ugyanezen témák szerint rendezve összesen tizenöt kérdést sorol, amelyek mindegyike így kezdődik: mennyire tartja fontosnak… Válaszolni egy 1-től 5-ig terjedő fontossági skálán, egyszerű beikszeléssel lehet.

CAM02866

A kiadványt jövő hétfőn kezdik eljuttatni a veszprémi háztartásokba, a kitöltött kérdőíveket a város különböző pontjain elhelyezett urnákba, összesen harmincöt gyűjtőponton lehet majd bedobni. Személyes konzultációra, véleménynyilvánításra is várják a veszprémieket a kérdőíven felsorolt helyeken és időpontokban.

A kérdőívet a konzultacio.veszprem.hu honlapcímen már mától meg lehet tekinteni, ugyanitt az online kitöltés is lehetséges.

Porga Gyula arra kérte a veszprémieket, intenzíven vegyenek részt a párbeszédben, mert sikeresen fejleszteni csak úgy lehet, ha abban a közösség véleménye is megjelenik.


[fbcomments]