Kultúra · 2017.09.09.

KÖNYVBEMUTATÓ – Vizuális kalandozások

A Művészetek Háza, mint a Vár Ucca Műhely könyvek kiadója szeptember 12-én, kedden 18 órakor a Dubniczay-palota Moholy-Nagy-termébe hívja az érdeklődőket Péntek Imre Vizuális kalandozások című kötetének bemutatójára.

Bevezetőt mond Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza igazgatója, a szerzővel pedig Kilián László író, a kötet szerkesztője beszélget.

Péntek Imre így vall a könyvéről: Az itt összegyűjtött írások lényegében az utóbbi 1012 év alatt jöttek létre. A téma: a képző-és iparművészet területe, a térség Nyugat-Dunántúl. Ahogy jobban megismertem az itt dolgozó művészeket, világossá vált, hogy bizony alig-alig kap figyelmet ez a jobb sorsra érdemes alkotógárda, s előfordul, hogy Munkácsy-díjas művészekről tízévente nem esik szó. Többen is érzékelték: a korábban hátrányos „határmentiség” ma jószerivel előny, amellyel élnek is művészeink. Új szervezeti formákat hoznak létre, melyek átnyúlnak a határokon, s mivel a képeket és szobrokat nem kell fordítani, ismertségük és befogadásuk a kommunikáció elsőrangú eszköze…”

A kötet megvásárolható a bemutatón.


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!