Kultúra · 2022.02.15.

Könyvbemutató – Veszprém fás dísznövényei

A Séd – veszprémi kritikai lap friss lapszámának bemutatóján, február 17-én, csütörtökön 17 órakor a Városháza Kossuth termében az érdeklődők megismerhetik Strenner József Veszprém fás dísznövényei című könyvét is.

Tudta, hogy Veszprémben van óriás mamutfenyő? Csapja fel a könyvet, válasszon egy sétaútvonalat, és fedezze fel a káprázatos képek alapján, hogy milyen növények veszik körül. Kikeresheti, mely kontinensek ritkaságai mellett megy el nap mint nap. Arborétumokba illő növényritkaságokat és jól ismert kedvenceket mutat be Strenner József, a szakterület elismert művelője, egykori városi főkertész a Veszprémi fák és bokrok’ című könyvben. A Gáspár Gábor fotóival gazdagon illusztrált könyv, a Séd könyvek második kötete az OOK-Press Nyomdában készült. A szerkesztője Géczi János.

A lap- és könyvbemutató vendégei Porga Gyula polgármester, Brányi Mária polgármester-helyettes, dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora, Strenner József nyugalmazott főkertész és Gáspár Gábor fotográfus.


Miként a Séd első kötetét tavaly, úgy a Veszprém fás dísznövényei címűt is térítésmentesen kapják a lap olvasói, azaz a jelenlevők a csütörtöki eseményen.

Fotó: OOK-Press Nyomda


[fbcomments]