Életmód · 2017.04.30.

KÖNYVBEMUTATÓ – Megosztok, tehát vagyok

A veszprémi közösségi média-szakértő Klausz Melinda Veszprémben is bemutatta legújabb könyvét, amelynek a címe: Megosztok, tehát vagyok – Szakértői kérdések és válaszok a közösségi médiáról.

Igen kis létszámú közönség előtt beszélt a Szigonyban Klausz Melinda legújabb könyvéről, amelyről már ódákat zengenek az országos napi- és szaklapok. Ő ezt így kommentálta: csak akkor érdekli az embereket ez a téma, amikor baj van. A veszprémi hallgatóságból csak egy házaspár észlelt bajt: a gyerekeik kütyüfüggők, és ők föl is tettek pár gyakorlati kérdést a probléma kezelésével kapcsolatban.


Szerintünk viszont minden családban olvasni kellene Klausz Melinda könyvét kicsiknek és nagyoknak, mert számtalan gyakorlati útmutató van benne a közösségi médiát használóknak a különböző életszakaszokra lebontva.(Klausz Melinda iskolákban is szívesen tart előadást a témával kapcsolatban, ha hívják.)

A kisgyerekek a szülői mintát követve nyomogatják reggeltől estig az okostelefonjukat, vagy tudják mértékkel és céllal használni a közösségi médiát. A mai gyerekek nem internetfüggők, hanem beleszülettek a technológia használatába, ezért fontos, hogy a szülők tisztában legyenek az internethasználat veszélyeivel.

A felnőttek sincsenek biztonságban, amikor a kütyüiket nyomogatják, mert rengeteg csaló próbál anyagi hasznot húzni a gyakorlatlan és tájékozatlan felhasználókból.

Aztán arra is érdemes figyelnünk, milyen „lábnyomot” hagyunk a közösségi platformokon, és mi lesz ezekkel az adatokkal, ha mi már nem leszünk!

A felmerülő kérdéseknek csak egy töredékét említettük. Klausz Melinda számos más problémára is felhívja az olvasók figyelmét.

Végül két információ: minden ötödik gyerek internetes zaklatás áldozata vagy elkövetője, és az Egyesült Államokban minden ötödik házasság a Facebook miatt végződik válással.


[fbcomments]