Kultúra · 2022.11.30.

KÖNYV – Az eltévedt golyó

Richard Osman A csütörtöki nyomozóklub című első regényével sorra döntötte meg az angol könyvpiac rekordjait. A szerző harmadik könyve, Az eltévedt golyó újabb hatalmas kereskedelmi robbanás a könyvpiacon.

A csütörtöki nyomozóklub több mint egymillió példányos eladásával 2020 legnagyobb debütálása volt Angliában. Szerte a világon óriási szakmai és közönségsikert aratott. A regény alapján készülő sorozat megfilmesítésének jogait gyorsan meg is vásárolta Steven Spielberg produkciós cége.

2021-ben Richard Osman kapta az év írójának járó elismerést a British Book Awards (Brit Könyvdíjak) díjátadóján.


A férfi, aki kétszer halt meg című második regénye eladási rekordjaival ismét felrobbantotta az angol könyvpiacot. Az elmúlt öt év legnagyobb nyitó fogyásainak egyikét jegyzi.

Osman harmadik könyve, Az eltévedt golyó újabb hatalmas kereskedelmi robbanás a könyvpiacon.

Az eltévedt golyó, KÖNYV – Az eltévedt golyó

Az eltévedt golyó című regény az Agave Kiadó gondozásában, Orosz Anna fordításában jelent meg, és ITT megrendelhetik.

Miről is szól?

Négy valószerűtlen barát.

Egy gyilkosság holttest nélkül.

És egy váratlanul felbukkanó ellenség…

Isten hozott a csütörtöki nyomozóklubban!

Egy újabb átlagos csütörtöki nap, amikor a dolgoknak végre vissza kellene térniük a megszokott kerékvágásba.

Csakhogy a csütörtöki nyomozóklub mágnesként vonzza a bajt. Egy tíz évvel ezelőtti megoldatlan bűntény szálai egy helyi híradós sztárhoz vezetnek, és egy olyan gyilkossági ügyhöz, amely holttestnek és magyarázatnak is híján van.

Eközben egy váratlanul felbukkanó új ellenség keresztezi Elizabeth útját, és választás elé kényszeríti: gyilkolnia kell, vagy meghal.

Miközben a megoldatlan bűntény újabb és újabb fordulatokat tartogat, Elizabeth a lelkiismeretével (és egy pisztollyal) viaskodik, Joyce, Ron és Ibrahim pedig régi és újdonsült barátokkal együtt nyomoznak. Vajon képesek lesznek megoldani a rejtélyt és megmenteni Elizabethet, mielőtt a gyilkos újra lecsap?

A képen Richard Osman. Fotó: gq-magazine.co.uk/Charlie Clift


[fbcomments]