Szórakozás · 2020.07.31.

KÖNYV – Akarsz beszélni róla?

Lori Gottlieb saját életének kételyeit, saját eseteinek tanulságait feltárva arra hívja fel a figyelmünket, hogy szólaljunk meg végre. Hogy akarjunk és merjünk is beszélni.

Nem is annyira az a kérdés, hogy akarunk-e beszélni róla, hiszen egyértelmű, hogy kell. Csak annyival könnyebb másról beszélni, elhallgatni, vagy úgy csinálni, mintha nem is létezne. Lori Gottlieb saját életének kételyeit, saját eseteinek tanulságait feltárva arra hívja fel a figyelmünket, hogy szólaljunk meg végre. Hogy akarjunk és merjünk is beszélni.


Ő egy empatikus és találékony terapeuta, akit a kliensei a legkülönbözőbb problémákkal keresnek meg. Az újdonsült szülők nem boldogulnak a gyereknevelés feladataival. Az idősödő nő úgy érzi, nincs rá szüksége senkinek. A családja teljesen elfordult tőle. Önpusztító fiatal alkoholista. Harmincöt éves, friss házas, halálos betegséggel küzd. Nárcisztikus tévés, tényleg borzalmas a stílusa. Tragédia rázta meg az életét.

Mindannyian úgy érzik, segít rajtuk a terapeutájuk, könnyebben boldogulnak.

De Lori Gottlied nemcsak terapeuta – maga is pszichológushoz jár: ráfér, hogy fejlődjön a személyisége. Fel kell tárnia egy magánéleti katasztrófa okait, miközben élettörténetét átszövik pácienseinek történetei.

A könyvből tévésorozat készül, a főszerepben Eva Longoriával.

Az Akarsz beszélni róla a 21. Század Kiadó gondozásában jelent meg, Dudik Annamária Éva fordította. Itt megrendelhető.

Lori_Gottlieb_Akarsz beszelni rola_fedlap_kisebb

 


[fbcomments]