Szórakozás · 2022.07.01.

KÖNYV – A Szürke Ember

A többszörös New York Times bestsellerszerző, Mark Greaney könyve, A Szürke Ember a nyár legizgalmasabb történeteinek egyike, A Szürke Ember-széria első kötete.

A Szürke Ember a regényből készült film premierje előtt, július 19-én jelenik meg. A Netflix a fennállása óta az eddigi legnagyobb költségvetésű produkcióját készítette belőle. A főszerepekben Ryan Goslingot, Chris Evanst, Ana de Armast és Billy Bob Thorntont láthatjuk, a filmet a Russo-testvérek rendezték. A film több izgalmas jelenete Budapesten játszódik.

A könyv borítója

Courtland Gentry jó ember, ugyanakkor még jobb gyilkos.


Az árnyak között csak úgy ismerik: a Szürke Ember. A fedett műveletek világában legendás státusszal bír, ugyanis mindig csendben, sokszor a lehetetlent végrehajtva végzi el egyik munkáját a másik után, majd válik teljesen köddé. A célpontjainak nincs esélyük menekülni előle.

Csakhogy akadnak még Gentrynél is veszedelmesebb és halálosabb erők, amiket még több pénz és hatalom mozgat. És amikor Gentryt elárulja a kormánya és korábbi munkatársai, mozgásba lendülnek ezek az erők. Az ő szemükben a Szürke Ember többé már nem számít hasznos eszköznek, így ki kell iktatni.

A Közel-Keleten és egész Európán átívelő élet-halál harc veszi kezdetét, melynek során Gentrynek bizonyítania kell, hogy nem veszti el hidegvérét akkor sem, ha a megélhetése helyett ezúttal az életben maradásért kell ölnie.

Mark Greaney

Mark Greaney regénye a megjelenését követően azonnal bestseller lett, és számos folytatás követte, melyekkel korunk egyik legnépszerűbb thrillerszerzőjévé vált. Sokan Tom Clancy szellemi örökösének tartják, akivel több Jack Ryan-regényt írt közösen, majd Clancy halála után egyedül folytatta a sorozatot.

A Szürke Ember az Agave Könyvek gondozásában, Tamás Gábor fordításában jelenik meg, és itt megrendelhető.

A film előzetesét itt nézhetik meg.

A vezető képen Ryan Gosling a film egyik jelenetében. Fotó: Entertainment Weekly


[fbcomments]