Sport · 2022.08.16.

Konkoly Csaba: csapatot, közösséget építettünk

Egyre közelebb van a Komló elleni első forduló a férfikézilabda NB I.-ben a Fejér-B.Á.L. Veszprémnek. A Magyar Kupa ezüstérmese, Konkoly Csaba vezetőedző együttese a harmadik élvonalbeli évét kezdi meg.

A csapat számára az új idény a tavalyinál is nehezebbnek ígérkezik. Ezért is volt nagyon fontos, hogy több felkészülési mérkőzést is játszhatott. A hazai felmérők után az ausztriai villámtornáról hazatérő csapat szakvezetőjét kértük egy rövid értékelésre.

– Több szempontból is hasznos és tanulságos volt a szomszéd országbeli kirándulás – fogalmazta meg röviden a lényeget Konkoly Csaba, aki több játékoshoz hasonlóan újonc Éles József klubjánál. – Nem véletlenül mondtam kirándulást, hiszen a mérkőzéseken kívül csapatépítő programnak is kiváló volt ez a néhány nap. Mert nem csak szakmailag, de emberileg is nagyon fontos, hogy a játékosok egymásra hangolódjanak. Mindenki a lehető legjobban megismerje a társát a pályán kívül is. Azt gondolom, ez a része szinte százszázalékosan megvalósult a múlt héten. Ami azonban szintén lényeges szempont volt, hogy a mérkőzések a lehető legjobban illeszkedtek a felkészülésünkbe. Igazán hálásak lehetünk vendéglátóink meghívásáért. Remek feltételeket teremtettek ahhoz, hogy zavartalanul elvégezhessük a kitűzött feladatainkat. Egy kicsit bezavart a csapatkapitányunk, Kristóf Mátyás kézsérülése, viszont örvendetes, hogy a csapat egészségügyi stábja meggyógyította Strannig Jánost. És kiemelendő, hogy bár a döntőbe kikaptunk a rutinos, nemzetközi tapasztalatokkal is felvértezett szlovén bajnoki harmadik helyezettől, a Gorenje Velenjétől, az első játékrészben nagyon jól teljesített a csapatunk. A végeredmény 39-32, az első félidő eredménye 20-18 lett. Ez azt jelzi, hogy a fiatalságunk, gyorsaságunk továbbra is az egyik erényünk lehet a bajnokságban.


Konkoly Csaba beszélt arról, hogy a rajtig még milyen finomhangolások szükségesek.

– Folyamatosan frissíteni kell az újonnan tanultakat, hogy rutinná váljon a bajnokság kezdetéig, például, hogy feszesebb legyen a védekezésünk. A támadások előkészítése pedig még nagyobb pontosságot kíván. Igazából a lövőteljesítményünkre, eredményességére nem lehet panasz. Azt hiszem, mindezek begyakorolására van még időnk.

Mivel új a mester, új csapat épül a Fejér-B.Á.L. Veszprémnél, ezért fontos lesz a koncentráció, egymás segítése. Már csak azért is, mert az első három-négy fordulóban lehet létszükségleti pontokat gyűjteni a riválisoktól. Hiszen hazai pályán a Komló, a Cegléd és a Dabas ellen győzelmi esélyekkel léphetnek pályára Éles Benedekék.

Donát Tamás

Konkoly Csaba vezetőedző a habitusának köszönhetően a harci szellem fokozására is képes. Fotó: Veszprémi KKFT


[fbcomments]