Szórakozás / Tech · 2017.11.17.

KOCKA KLUB – LEGO-gyűjtemények lélegzetelállító kiállítása

Létezik egy hobbiklub, amelynek tagjai így vallanak magukról: „Hiszünk a minőségben, a tradicionális értékben, a gyermeki kreativitásban és képzelőerőben, mindazon képességekben, amit ezzel a játékkal az önmegvalósításon keresztül a felszínre lehet hozni, a játékos alkotás élményében.” És hogy mire képes ez a hit, az mostantól november 26-ig, a legógyűjtemények eddigi legnagyobb bemutatóján, Veszprémben lesz látható.

A Bakony-Balaton Kocka Klub kiállítását némileg szokatlan környéken, a város déli iparterületén, a Locargo raktárbázis második emeletén (Sepsiszentgyörgy u. 4.) rendezték be. Cserébe viszont ingyenes a parkolás és a 22-es helyijárat is elmegy odáig. A helyválasztásnak egyszerű oka van, sehol máshol nem állt rendelkezésre 150 négyzetméternyi(!) terület a legócsodák bemutatására. Ebből 90 négyzetméter egy egybefüggő legóváros, kórházzal, tűzoltósággal, stadionnal, lakóházakkal, vasútállomással… – képtelenség mindazt felsorolni, ami a teremnyi felületen helyet kapott.


Kisebb termekben autók, munkagépek, fantasy- és Star Wars-jelenetek, hajók, repülők, rózsaszín várkastélyok, vikingek, kalózok, Jurassic-park – az ember csak ámul és legszívesebben azon nyomban nekiállna maga is építeni valami nagyszerűt. A játékszobában erre is van lehetőség, bárki kipróbálhatja, mit tud létrehozni az apró, színes kockák sokaságából.

A kiállítók a civil életben kivétel nélkül komoly foglalkozású, felnőtt emberek, akik a legózásban találják meg a kikapcsolódást, a közös élményt a gyermekeikkel, a barátokkal való alkotás örömét, vagy épp a mérnöki, technikai kihívásokat. Érdemes megismerkedni velük és erre most itt a lehetőség. A kiállítással és a nyitva tartással kapcsolatos információk itt elérhetők.


[fbcomments]