Kultúra · 2023.06.08.

Klassz a pARTon! – Ingyenes nyáresti koncertek

A Cimbora Alapítvány július 13. és augusztus 1. között kilencedik alkalommal invitálja a közönséget a Klassz a pARTon! Fesztivál ingyenes nyáresti koncertjeire Érdi Tamás zongoraművésszel és barátaival.

A Klassz a pARTon! Fesztivál szokatlan helyszíneken, a megszokottól eltérő formában ingyenes koncertekkel teszi lehetővé mindenki számára, hogy kedve szerint csatlakozzon és átadja magát a klasszikus zene élvezetének.

A Balaton északi partján 9, a déli parton 3 település ad otthont a koncerteknek. Első alkalommal jelentkezik a fesztivál Balatonedericsen, ezen kívül a megszokott balatoni helyszíneinken – Balatonalmádi, Balatonfüred, Balatonkenese, Balatonszárszó, Balatonszemes, Dörgicse, Keszthely, Szigliget, Tihany, Vászoly, Zamárdi – hallhatóak a fesztivál koncertjei. Tata sem marad ki, a festői Öreg-tó melletti parkba várják az érdeklődőket.

Ezen a nyáron sem feledkeznek meg a fiatal tehetségekről. Tíz koncerten is találkozhat a hallgatóság a jövő muzsikusaival.

Veszprém és a Bakony-Balaton régió az Európa Kulturális Fővárosa cím viselőjeként 2023-ban a figyelem középpontjába kerül, a régió értékeinek, kulturális sokszínűségének bemutatásához pedig a Klassz a pARTon! Fesztivál koncertjei is nagyban hozzájárulnak. Ezért idén a kiváló hazai művészek mellett nagy hangsúlyt kapnak az alapítvány külföldi partnereinek koncertjei is.

A fesztivál programja ezen a linken olvasható.

Fotó: Érdi Harmos Réka


[fbcomments]