Szórakozás / Kultúra · 2020.07.13.

KLASSZ a pARTon! – Ingyenes nyáresti koncertek Érdi Tamás zongoraművésszel és zenész barátaival

Hatodik alkalommal rendezik meg július 12. és augusztus 29.között a KLASSZ a pARTon! Fesztivált a Balaton régióban. A járvány és a hosszú bizonytalanság ellenére a Balatonnál 41 programmal, kiváló magyar zenészekkel, köztük számos tehetséges fiatallal várják a klasszikus zenét kedvelő közönséget.

A járvány miatti újratervezett programban kizárólag magyar előadókat hívtak meg.

Balatonfüreden a négykezes zongoraműveké lesz a főszerep, fellép Balog Alexandra, Vida Mónika Ruth, a Görög Sisters, valamint Érdi Tamás és Balog József. Rajtuk kívül fiatal művészek mutatkoznak be, az operagálán Breinich Beáta, Tatai Nóra, Tupinszky Gippert Béla, valamint a MOL Alapítvány hajdani támogatottjai, Megyimórecz Ildikó, Dolfin Balázs, Khorossy-Khayll Csongor és Kovács Gergely.

Balatonalmádiban augusztus 2-án a hagyományoknak megfelelően Érdi Tamás zongoraestje nyitja a programokat. Ezt követi Simon Izabella zongoraművész és a Budapesti Vonósok Kamarazenekar Mozart estje. Fellép Bálint János és Vékes Erzsébet, valamint Váradi Judit és Puskás Levente duója. A MOL Alapítvány tizenéves tehetségei – Balog Benedek (cselló), György-Horváth Zente (hegedű) – Nemes Réka fuvolaművésszel és Hotzi Panni zongoraművésszel szerepelnek. Különleges programmal várja a közönséget Balog József zongoraművész, Illés Eszter fuvolaművész és Rohmann Ditta gordonkaművész kamaraprogramja. A tavalyi nagy siker után most Almádiban hallható Dinyés Dániel operabeavató előadása.

Keszthelyen a Festetics-kastélyban augusztus 23-án egy szalonkoncerttel nyitják a programokat. Podhorányi Zsolt íróval Tóth Endre zenetörténész beszélget a kastélykönyveiről. Még aznap este Devich Gergely gordonkaművész és Zsoldos Bálint zongoraművész kamarakoncertjét hallhatja a közönség. Tóth-Vajna Gergely és Tóth-Vajna Zsombor klavikordjátékával Haydn művei szólalnak meg Ács Gabriella operaénekes előadásában. Hallhatják még Bánfi Barna szaxofon-, Bress Bálint gitár-, Hotzi Panni zongora- és Nemes Réka fuvolaművészt. Augusztus 26-án Balog József zongoraművész zárja a kastélykoncertek sorát.

A keszthelyi Zenepavilonban július végén Szentpáli Roland és a Solti György Rézfúvós Együttes ad koncertet, augusztus végén Kertesi Ingrid és a Szent Efrém Férfikar énekel egy különleges műsorban, majd pedig a 25 éves Budapest Saxophone Quartet zárja a keszthelyi eseményeket.

Ezen a nyáron is visszatér a fesztivál Vászolyba, Gyenesdiásra, Felsőörsre, Gyulakeszire és Dörgicsére. A rendezvény népszerűségét jól mutatja, hogy új helyszínek is csatlakoztak: ezen a nyáron már Balatonkenesén, Balatonfűzfőn, Balatongyörökön is lesznek koncertek.

Idén 11 koncerten szerepelnek a MOL Alapítvány hajdani és jelenlegi támogatottjai.

Bemutatkoznak a BalatonSax mesterkurzus résztvevői és külföldi tanárai, valamint Ácsné Szily Éva hegedűtanár és Demel Eszter karnagy tanítványai.

Számos fiatal művész előadásának létrejöttét segítette a „Köszönjük Magyarország!” program.

A gyermekeket több helyszínen is várják programokkal.

A fesztivál eseményeit megtalálják a rendezvénysorozat honlapján, Facebook-oldalán és a Fidelio különszámaként megjelenő műsorfüzetben.

 

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!