Közérzet · 2020.06.15.

KIZSEBELIK AZ ÖNKORMÁNYZATOKAT – Ovádi mondjon nemet!

A Demokratikus Koalíció veszprémi képviselői tiltakoznak a város kifosztása ellen. Felszólítják Ovádi Pétert, Veszprém fideszes országgyűlési képviselőjét, hogy ne asszisztáljon saját városa, az itt élők kizsebeléséhez, és mondjon nemet a város ellehetetlenítésének költségvetésére.

A veszprémieket rendkívül nehéz helyzetbe hozó költségvetés elfogadására készül az országgyűlés fideszes többsége. A durva mértékű elvonások nem csak a munkájukat vesztett embereket, megélhetési válságba került családokat, hanem Veszprém egészét is sújtják. Összességében éves szinten közel kétmilliárd forintos veszteség éri városunkat.


Ebben a költségvetési évben a gépjárműadóból 220 millió forint bevételt tervezett Veszprém, és szolidaritási hozzájárulásként közel 400 millió forintot von el tőle a kormány. Ha ez a szolidaritási adó a négyszeresére növekszik a parlamenti döntés következményeként, akkor éves szinten emiatt több mint 1800 millió forint veszteség éri ezután a veszprémieket. Ráadásul most már nem is csak idén, hanem 2024-ig tervezik elvonni a gépjárművek adóját városunk költségvetéséből, és a szolidaritási hozzájárulást az iparűzési adóbevételeinkből tudjuk csak kifizetni. Lényegesen kevesebb pénz jut, illetve nem marad majd fejlesztésre, a szegények támogatására, szociális segítségre, az úthálózat korszerűsítésére, a település közterületeinek rendezetté tételére, tisztán tartására.
Orbán Viktor így fojtja meg az önkormányzatiságot, és egész egyszerűen a Fidesz oligarchái számára ellopja a mi pénzünket, amelyet itt kellene városunk fejlesztésére fordítani.
Nem a pártelnökhöz való hűség a fontos, hanem Veszprém működőképességének a biztonsága, gyarapodása. A veszprémiek által megfizetett adó, a Veszprémben keletkező bevétel maradjon a miénk!
Amennyiben Ovádi Péter megszavazza a költségvetést, a Demokratikus Koalíció mindent megtesz annak érdekében, hogy a veszprémiek értesüljenek Ovádi Péter és a Fidesz Veszprémet megkárosító döntéséről.

Katanics Sándor

Zakar Csaba


[fbcomments]