Közérzet · 2021.12.05.

Kisorsoljuk – Mindig többet adni

A Mindig többet adni című könyv egy olyan vállalkozó tapasztalatait összegzi, aki megélte az amerikai álom magyar megfelelőjét. A könyv egy példányát kisorsoljuk olvasóink között.

Biros Levente cukrászként a semmiből épített milliárdos vállalatot, miközben kis híján tönkrement, de felállt a padlóról. A könyvben az Onlinemárkabolt Magyarország Kft. alapító tulajdonosa teljes nyíltsággal vall a sikerhez vezető útról, kudarcokról, tapasztalásokról és szemléletváltásokról.

Nem csupán a 2018-ban az év vállalkozójává választott üzletember útját ismerhetjük meg, hanem a szemléletváltó tanulságokon keresztül azt a vállalkozói gondolkodást, szemléletet és alapelveket, melyek egy sikeres vállalkozás felépítéséhez elengedhetetlenek. Mindezt manapság szokatlan őszinteséggel, filterek és cukormáz nélkül mutatja be a Mindig többet adni.

A pofára esés

Biros Levente őszintén hitte magáról, hogy „szupervállalkozó”, mígnem jött a pofára esés: a teljes vagyona negyvenmillió forint adósság lett. Tartozott a beszállítóknak, folyószámlahitele volt, mindenét jelzálog terhelte. Végül nyugdíjas édesanyjától volt kénytelen kölcsönkérni hétszázezer forintot, hogy fizetést adhasson a munkatársainak. Mára övé Magyarország legnagyobb háztartásigép-webáruháza négymilliárdos árbevétellel, miközben csupán egyetlen napot dolgozik benne havonta.

– Nem mindegy, hogy kinek és miért adósodsz el! – vallja Biros Levente. – Amikor eladósodsz, nagyon fontos, hogy olyannak adósodj el, aki nemcsak egy rubrikának lát a statisztikában, hanem arcot is tud kötni a névhez, és érti, miért is dolgozol. Tudd azt is, hogy hitel és hitel között is van különbség! A jó hitelek fejlesztik a vállalkozásodat, segítenek új bevételeket szerezni, a rosszak azonban csak ahhoz járulnak hozzá, hogy még jobban eladósodj.

Mindig többet adni, Kisorsoljuk – Mindig többet adni

Biros Levente tulajdonképpen kitanulta magát a csődből. Szerinte a világ legjobb befektetése, ha önmagunkat fejlesztjük. Mások hibájából tanulni és mások jó példáit követni a legkifizetődőbb dolog. Az így megszerzett „javakat” soha senki nem tudja elvenni, és rossz helyzetben is kamatoztathatók. „Az önfejlesztés a legjobb gyorsítópálya az életben. Olyan, mint földútról felhajtani az autópályára” – tanácsolja a könyv.

Kendőzetlen őszinteség, igazi tanulság

Ma egymást érik a vállalkozói sikersztorik, de alig találni olyat, amelyik őszintén beszél a sikerhez vezető út nehézségeiről. Ezzel szemben Biros Levente teljes nyíltsággal osztja meg történetét és tapasztalatait 52 szemléletváltó gondolatban foglalva össze.

Kendőzetlenül mesél arról, hogy milyen valóban a padlón, csődközeli helyzetben lenni és hogyan, milyen megoldásokkal lehet felállni belőle. Kertelés nélkül elmondja, hogyan falja fel a vállalkozó idejét, kapcsolatait, magánéletét a saját vállalkozása, és hogyan lehet kilépni a taposómalomból. Ugyanakkor olyan gyakorlati üzleti megoldásokat is elárul, melyekkel sokmilliós megtakarítást vagy éppen extra bevételt ért el.

A könyv címadó gondolata, a „mindig többet adni” volt Biros Levente legnagyobb szemléletváltó felismerése, ami őt elvezette a sikerig. Mindig többet adni a munkatársaknak, vevőknek, partnereknek, családnak, a feltörekvő vállalkozásoknak és ezáltal az országnak. Azóta ebben a szellemben építi vállalkozásait és eszerint is él, mi több, a könyv születéséhez is ez a gondolat vezetett.

Kisorsoljuk a könyvet

Azon olvasóink között, akik a Veszprém Kukac Facebook-oldalán kommentben megírják nekünk, hogy miért szeretnék elolvasni a Mindig többet adnit, kisorsoljuk a könyv egy példányát. A sorsolást december 12-én, vasárnap ejtjük meg.

Fotók: BirosLevente.hu

Kép forrása: Victoria Perger

[fbcomments]