Hasznos / Egyéb · 2023.08.18.

Kiskutya érkezik a családba

Amikor valaki úgy határoz, hogy egy kiskutyát vesz magához, akkor teljesen megváltozik az élete. Szinte olyan ez, mint amikor egy kisbaba megy haza a kórházból. Nagy felelősség. Érdemes alaposan felkészülni rá, hogy a lehető legkisebb meglepetés érhessen. A kiskutya nevelése ugyanis lényegében már az első naptól elkezdődik. Ez egy olyan folyamat, ami próbára teheti mind a kölyköt, de a gazdit is. Ám ha alaposan felkészülsz és szeretettel neveled, semmi nagy baj nem érhet majd titeket.

Készülj fel az érkezésére!

Mielőtt a csöpp kis állatot hazavinnéd, nézz be a Falatozoo.hu állateledel webáruház kutya aloldalára, ahol minden minden olyan fontos és hasznos alapfelszerelést megtalálhatsz és megrendelhetsz, amely szükséges ahhoz, hogy biztonságban és kényelemben tudhasd új, szőrös családtagodat. 

Mert egy kutyus igenis a család része! A közös élet, ez a folyamat, számos kutató véleménye szerint már legalább 15000 éve kezdődött. Mindkét fél profitált ebből a közös életből. Ma is segítenek nekünk az ebek a vadászatban, a terelésben, a keresésben, de sokukat már kifejezetten társállatként tartják, akik az emberek életét és mindennapjait társasággal és sok-sok örömmel gazdagítják.

Soha ne hagyd magára!

Nemcsak a gazdinak, hanem egy kiskutyának is óriási változás, ha a mamája és a testvérkéi mellől egyszer csak egy másik helyen találja magát. Könnyítsd meg a dolgát, és szerezz be neki egy kényelmes fekhelyet! Legyen saját etető- és itatótálja! Egy lelkiismeretes tenyésztő egy alomszagú tárggyal engedi útjára a kis tappancsost, hogy ezzel is megkönnyítse a leválást. Ezt tedd az ágyába! 

Ha nagy szeretettel és megértéssel fordulsz a kiskutyád felé, akkor hamar kialakul majd a bizalom és nem lesz gond a neveléssel. Ez az első pillanatban elkezdődik. Megtanulja a helyét, az etetési időket, a séták rendjét. Minden fajta eb egy kicsit mást kíván, de csak a szeretetteljes és következetes nevelés vezet igazi sikerekhez.

Felelősen

A kiskutyák, pont mint a gyerekek, hatalmas fejlődésen mennek keresztül viszonylag rövid idő alatt. A megfelelő táplálás ebben a korban is elengedhetetlen, ami annyit jelent, hogy csak megfelelő és nagyon jó minőségű táplálékot adj a kutyusodnak! Persze mindig az adott fejlettségi foknak megfelelően. Más kell egy nagyon pici, és más kell egy kíváncsi, és az orrát mindenbe beledugó örökmozgó kamasz kutyának. A Falatozoo.hu állateledel webáruház ebben is a partnered, kiváló kölyök és junior száraztápokat, konzerveket, szalámikat, de szuper jutalomfalatokat is találsz a webáruházban.

Ha egy kiskutyát veszel magadhoz, nagy felelősséget vállalsz. Ez kötelék, ami – az olykor felmerülő nehézségek ellenére is – fantasztikus élményeket jelent mind a két félnek, és persze feltétlen szeretet lesz a jutalom. Készülj fel rá alaposan, és élvezd ki a kölyök hónapok minden egyes pillanatát! Garantáltan életre szóló élmény lesz mindenkinek.


1 Response

  1. 2023.08.23.

    […] nagy részének nincs felelősségtudata. Hazaviszik az állatot, amíg pici és cuki, de ahogy jönnek a gondok, jönnek velük együtt a kifogások is, amik […]

[fbcomments]