Közérzet · 2015.05.17.

Kishantos pert nyert: hazudott a minisztérium

Félrevezette a közvéleményt Kishantos ügyében dr. Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár, mert Kishantosnak soha nem volt bérletidíj-elmaradása, nem igaz, hogy megkárosította az államot, nem igaz, hogy fejlesztéseket vállalt, amit nem teljesített – állítja a Kishantosi Nonprofit Kft. vezetője a bírósági ítélet alapján.

„Az igazság utat tört magának” – fogalmazott a másodfokú ítélet kihirdetését követően kiadott közleményében a Kishantosi Nonprofit Kft. ügyvezetője. Ács Sándorné nyilvánosságra hozta, hogy jó hírneve megsértése miatt elmarasztalták a Vidékfejlesztési Minisztériumot (a jelenlegi kormánystruktúrában Földművelésügyi Minisztérium) – közölte a 168 óra.


Ács Sándorné szerint a fenti hazugságokkal igyekezett a kormány a közvélemény előtt védeni a Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság tönkretételét, 407 hektár Biosuisse minősítésű növényállományának barbár elpusztítását, 117 milliós kár okozását.

kishantos-d00020B5Bdba3b31922ae

A másodfokú ítélet így fogalmazott: „A Fővárosi Törvényszék és a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen megállapította, hogy a minisztérium több valótlan állításával, illetve valós tény hamis színben történő feltüntetésével megsértette a Kishantosi Nonprofit Kft. jó hírnevét a 2013. április 25-én Kishantos jövője helyi gazdálkodók kezébe kerül című közleményben. Az eljáró bíróságok ugyancsak jogerősen megállapították, hogy a minisztérium a Világgazdazdaság Online internetes portálon 2014. január 14-én megjelent, Bitay Mártonnal készített interjúban szintén megsértette a Kishantosi Nonprofit Kft. jó hírnevét több valótlan állításával, illetve valós tény hamis színben történő feltüntetésével. A bíróság a minisztériumot a további jogsértéstől jogerősen eltiltotta és elégtétel adására kötelezte.”

 






[fbcomments]