Közérzet / Kultúra / Életmód · 2016.04.23.

KIRAKAT GALÉRIA – Textil, üveg, szín, ragyogás

A Veszprém-kukac Kirakat Galériája pénteken két új tárlattal gazdagodott. A volt cipőbolt tulajdonosainak jóvoltából a bérlőre váró üzlethelyiségben vagy tucatnyi jókedvű hölgy szorgoskodott, hogy a tisztára pucolt kirakatokban bemutassák a városban élő amatőr alkotók szemet gyönyörködtető munkáit. Szívből-szerelemből, ahogyan azt az év elején közzétett felhívásunkban meghirdettük.

483082_106055339559309_148541368_n

A Tűzikék Foltmozaik Műhely kirakatában patchwork technikával készült meseszép alkotásokban gyönyörködhetnek a civil összefogással megvalósuló utcagaléria látogatói. A háttérben bemutatott Veszprém-„látképtől” különösen nehéz elszakadni, mert többször és alaposan meg kell nézni ahhoz, hogy elhiggyük, nem grafikát vagy festményt látunk, hanem textilből és cérnából készült, fantasztikus színvilágú, aprólékos munkával létrehozott műalkotást.


kirakat11

Ikotity Ildikó szemléli kívülről az alkotásaiból berendezett kirakatot

Érdemes pedig továbblépni a következő kirakathoz, ahol Ikotity Ildikó nyugállományú zászlós, a Honvéd Kulturális Egyesület Veszprémi Tagozatának tagja varázsolja el a szemlélőt üvegképeivel, üveg ékszereivel és a háttérben bemutatott festményével. Kiváló ízlés és ragyogó színek jellemzik a tárlat valamennyi darabját, amelyek nem véletlenül sugároznak valami nagyon mélyről fakadó harmóniát. Az alkotó Müller Péter soraival vallja: „Ha valamit szeretettel teszünk, észre sem vesszük, milyen teljesítményre vagyunk képesek. A szeretet mérhetetlenül sok energiát ad. Fáradhatatlanná teszi az embert, feltölti erővel.”

Vasárnap folytatjuk a volt cipőbolt többi kirakatának berendezésével, az eredményről természetesen beszámolunk. Eddigi írásainkat a témában itt és itt olvashatják.


[fbcomments]