Közérzet / Kultúra · 2016.08.26.

Kirakat Galéria – Köszönjük!

Mint a büszke szülő, miután kiházasította szeretetben nevelgetett gyermekét, valahogy így érezzük most magunkat mi is. Boldogok, de kicsit szomorúak is vagyunk. Két üzlet tulajdonosa vált partnerünkké, amikor elkezdtük szervezni városszépítő miniakciónkat, és boltjaik üres kirakatait a Veszprém-kukac Kirakat Galériája rendelkezésére bocsátották, ellenszolgáltatás nélkül, szívből-szerelemből.

Ez a felirat mutatta be az akciót a kirakatokban. Reméljük, még máshol is elhelyezhetjük

Ez a felirat mutatta be az akciót a kirakatokban. Reméljük, még máshol is elhelyezhetjük

Mostanra mindkét üzlet bérlőre talált, és szeretjük azt hinni, hogy ebben szerepe volt annak a pozitív energiának is, amely az egész kezdeményezést áthatotta. Az önzetlenségnek, az egymást korábban nem is ismerő emberek összefogásának, a kölcsönös bizalomnak és az alkotó fantázia sokszínűségének. Igen, talán ennek is köszönhető, hogy mindössze négy hónap alatt új bérlők jelentkeztek az üzletek hasznosítására, amelyeknek kirakataiban április végétől mostanáig veszprémi amatőr művészek, értékőrző és értékteremtő csoportok mutatkozhattak be a tulajdonosok jóvoltából – a város lakóinak és látogatóinak örömére, ahogyan azt több visszajelzésből is érzékelhettük.


Köszönjük Ladányi Tamás – fotós, Lőrentei Tamás – fotós, Sümegi Elemér – hegedűkészítő mester, Veszprémi Motoros Egyesület (Izbéki Gábor, Badenszky József), Tűzikék Foltmozaik Műhely (Marton Anita), Ikotity Ildikó – képzőművész, üvegcsodák, Veszprémi Kézműves Műhely (Kovács Lászlóné, Heilig Béláné) – csuhébabák, Horváth Gyula – fafaragó népi iparművész, Luktorné Holló Éva – kéziszövő népi iparművész, Tamás Sándorné – szalmaminiatűrök, Veszprém-Bakony Táncegyüttes (Varga Sztyopa), Horváth Orsolya és Bánhelyi József – fotók, Tóth Mónika – festő, Albert Hedvig – papírfonás, Demeter Ferencné – quilling technika, Gombrich Mester Művészeti Tanodája (Hajdu Franciska), Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola (S. Hegyi Ilona)!

A róluk, rólunk szóló írásokat itt találják.

Reméljük, hogy a történet nem ér véget itt, hiszen akad még jó néhány üres üzlet és kirakat a városban. Keresni fogjuk a tulajdonosokat és bízunk a jó példa erejében.

Veszprém az Instagramon

[fbcomments]