Közérzet / Kultúra · 2016.04.19.

KIRAKAT GALÉRIA – Elkészült a második!

Ahogy tegnap ígértük, elkészült a Veszprém-kukac Kirakat Galériájának második installációja. A Szabadság tér 4. szám alatti, bérlőre váró üres üzlethelyiség kirakataiban mától két veszprémi fotós munkáit láthatják az érdeklődők.

Ladányi Tamás látványos asztrofotóival nyitottuk meg vasárnap a galériát, amelyek egyfajta „asztrországimázst” tárnak elénk, múltunkat és jelenkori világunkat a végtelen kozmosszal kötve egybe. Lőrentei Tamás képei a régi Veszprémet mutatják meg, illetve ugyanazokat a helyszíneket ugyanonnan megörökítve napjainkban. Érdekes időutazást tehetünk általuk és fájó szívvel sajnálkozhatunk azon az esztelen várospusztításon, amelynek sok szépséges épület esett áldozatául. A fotós egy száz év körüli fényképezőgépet is elhelyezett a kirakatban, jelezve, hogy hasonló masinával készülhettek az archív felvételek.

Úgy tervezzük, hogy pénteken délután rendezzük be az újabb kirakatokat, de hogy hol és mivel, az legyen meglepetés. Korábbi írásainkat a témában itt, itt, itt és itt olvashatják.

CAM02851


[fbcomments]