Kilencmilliárd forintra pályázik a város

Tizennégy igennel és két tartózkodással fogadta el a városi képviselő-testület az intermodális pályaudvarral és a hozzá tartozó közösségi fejlesztésekkel kapcsolatos előterjesztést. A közgyűlés zöld utat adott annak a pályázatnak, amely alapjaiban változtatja meg a veszprémiek életét.

Az intermodális rendszer (a különféle közlekedési eszközök közötti közvetlen átszállás összehangolása) kialakítására a korábbi ötmilliárd helyett kilencmilliárd forintra pályázik a város. Ennek hátterében minden bizonnyal az áll, hogy a várható igények ismeretében a kormány megnövelte a pályázati forrást, illetve az, hogy a most elfogadott végleges projektben szerepel – többek között – az összekötő utak építése, a kerékpárút fejlesztése, elektromos töltőállomás létrehozása, valamint az intermodális csomópont fejlesztése is.


A pályázat célja többek között, hogy tehermentesítse a belvárost, hogy az autóbuszok napközben ne a buszpályaudvaron parkoljanak, a főbb útvonalakon a városba érkező helyközi járatok helyi járatokként is funkcionáljanak és hogy új átszállóhelyek alakuljanak.

(Kapcsolódó írásunkat itt olvashatja.)


[fbcomments]