Közérzet / Életmód · 2016.06.25.

KIKÖTŐ – Tengerparti hangulat Alsóörsön

Felavatták pénteken este Alsóörs legújabb vitorláskikötőjét, a Marinát, amely magánberuházásban épült, ám ahogyan dr. Deák Gábor, az egyik tulajdonos hangsúlyozta, bíznak benne, hogy népszerű közösségi térré válik, ahogyan a kikötők általában a mediterrán országokban. A kikötőnek nemcsak a látványa, de a neve, a Marina is adriai emlékeket ébreszt.

Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere szintén arról beszélt, hogy az új vitorláskikötő révén kinyílnak a település eddig elzárt részei. A közelmúltban felavatott Bahart-vitorláskikötő és a Marina által egészen megváltozik a település parti arculata, és vélhetően új vendégkörrel gazdagodik Alsóörs. A polgármester kitért a település vitorlás hagyományaira, megemlékezett Mihálkovics János és Sebők Sándor 1928-as olimpikonokról. Berkes Péter plébános pedig a víz dinamizmusáról, Keresztelő Szent Jánosról beszélt, mielőtt megáldotta volna az új balatoni vitorláskikötőt.

A Balatonba hosszan benyúló mólót azonnal ki is próbálták az ünnepség résztvevői, a horgászok pedig már legalább egy héttel korábban birtokba vették. Az egyik fiatalember azt mondta, 13 kilogramm keszeget fogott a múltkor az egyik stégen, amelyet direkt a horgászoknak alakítottak ki és térítésmentesen használható.

A mólón sétálva valóban egészen tengerparti hangulata támad az embernek. Szépen alakul az északi part egyik legkorszerűbb vitorláscentruma, amely dr. Deák Gábor tulajdonos szerint még nincsen készen, hiszen folyamatos a fejlesztés. Több mint 200 hajóhelyet alakítanak ki, már most sok szép hajó parkol a kikötőben. Még a Kékszalag hősét, a Principessát is felfedeztük, egyelőre igaz, csak a parton, de nyilván itt kerül vízre az új kikötőben.

Tizenkét szobás hotel és étterem is tartozik a komplexumhoz, utóbbiban Segal Viktor receptjei alapján főznek.

Az ünnepség folytatásában a Swing-Swing zenekar szórakoztatta a közönséget.


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!