Szórakozás / Közérzet / Életmód · 2018.05.21.

KIKÖTŐ PLACC – Új közösségi kert Balatonfűzfőn

Divat PLACC, Antik PLACC, Finom PLACC, Otthon PLACC… Ezek a mostanra már ismert nevű, a fővárosban gyorsan népszerűvé vált közösségi rendezvények mind Császári Flóra nevéhez köthetők, aki gondolt egy nagyot és két társával megálmodta, megszervezte az első vidéki placcot Balatonfűzfőn.

A Kikötő PLACC a pünkösdi hétvége előtti pénteken tárta ki kapuit és hétfőn estig várja a látogatókat. A placc nem piac, nem üzlet, hanem közösségi kert – hangsúlyozta Flóra, amikor vasárnap délután leültünk pár szóra beszélgetni. Elsősorban hangulatos találkahelynek szánják, ahová azért (is) érdemes betérni, mert minőségi kézműves termékek, egyedi tervezésű divatcikkek, különleges finomságok, friss zöldség és gyümölcs, pékáru, tejtermékek és virágok is kaphatók. Ételről, italról a Hungarian Food Track Show gondoskodik.


Az első hétvége még a berendezkedés, tapasztalatszerzés, igényfelmérés jegyében telt, de a vendégek többsége így is elégedetten távozott. A mostani hétvége kimarad, éppen azért, hogy legyen idő számba venni a tennivalókat és tovább csinosítani, komfortosítani a területet. Utána az egész szezonban csütörtöktől vasárnapig, naponta 919 óra között lesz nyitva a PLACC az Aradi utca 2. szám alatti saroktelken, ahol a gasztrokínálaton túl gyermekprogramokkal, kulturális élményekkel is várják a Balaton „felső csücskének” lakóit és az ide látogató vendégeket.

(Képgalériánk bármelyik képre kattintva kinyílik.)


[fbcomments]