Életmód · 2021.02.05.

KIHÍVÁS – Erdei Zsolt hátrányos helyzetű, tehetséges gyerekeket támogatna

Egy kihívás keretein belül 12 hetes életmód-váltásra adja a fejét az egykori félnehézsúlyú és cirkálósúlyú, profi ökölvívó világbajnok, Erdei Zsolt. A kihívás nyereményét, egymillió forintot – amennyiben ő lesz a győztes – nehéz sorsú, de tehetséges gyerekek megsegítésére ajánlja fel.

Zsolt elmondása szerint háromgyerekes családapaként, edzőként igen nehéz reform-életet élnie, és tartania az ideális testsúlyt. Talán ez lehet az oka, hogy az évek alatt felszedett pár kilót. Ettől szeretne elköszönni a kihívás 12 hete alatt.

A versenyidőszakban persze mindig könnyű volt leadni a felesleges kilókat: radikális módszerekkel és rengeteg sporttevékenységgel. A hétköznapi élet azonban nem erről szól.

Bocsi Viki, a kihívás elindítója, életmód-tanácsadó elárulta, hogy a kihívás során Zsoltnak nagyon pontos étrendet és életmódot diktálnak, szigorú szabályok között tartva az étkezések időpontját és tartalmát. Viki módszere azonban mégsem egy szokványos, „önsanyargató” fogyókúra.

A szakértő örökre búcsút int a tévhiteknek, és olyan szokatlan lépéseket alkalmaz, mint például a magas zsírbevitellel történő fogyás, vagy akár a fehérjeszegény étrend. Az emberek ugyanis más-más típusokba sorolhatók a hormonrendszerük működése alapján, és lehet, hogy valaki gyors ütemben veszíti a súlyát a csirkehús-zöldség kombinációtól, míg másnak kifejezetten tésztát kell fogyasztania.

Viki ezzel a speciális módszerrel már több mint harmincezer kilótól szabadította meg az embereket. Elárulta, hogy Zsoltnál meglepő módon nem fog működni a sportolóknak javasolt napi ötszöri, szénhidrátban gazdag étrend, így más irányt vesznek, hogy a sportoló elérje a három hónapos célját.

Madár saját bevallása szerint kicsit tart attól, hogy az elkövetkező időszakot miként tudja integrálni az életébe, de ezzel szeretne példát mutatni a hétköznapok emberének is. Ezért minden héten online élő bejelentkezésben tart motivációs előadást közösségi média platformokon a kihívásban résztvevőknek. És az sem utolsó szempont, hogy a kihívással elnyerhető egymillió forintot – amennyiben ő lesz a győztes – jótékony célra ajánlja fel hátrányos helyzetű gyermekek számára.

A kihívás – amelyhez bárki csatlakozhat – további részleteiről itt olvashatnak.

 


[fbcomments]