EKF / Kultúra · 2023.03.03.

KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ: Utolsó helyetti pillanat

Két helyszínes közös kiállítás nyílik március 4-én, szombaton 17 órakor a veszprémi Csikász Galériában, illetve a sepsiszentgyörgyi MAGMA-ban. A rendezvény központi témája, ahogy az Utolsó helyetti pillanat címből is sejthető, a „jelensokk”, a városok működése, egyén és környezet közötti kapcsolat, radikális válságkezelés.

„A klíma-, az energia-, a nyersanyag-, a vízválság, a vírusok mind napjaink megoldhatatlannak tűnő problémái. (…) Természetesen nem akartuk a gondolkodást ilyen erősen Földünk néhány, általunk kiemelt globális problémájára szűkíteni, felvetésünk főleg a radikális válságkezelésre fókuszál “– írják a kiállítás sajtóanyagában.

A Művészetek Háza Veszprém és a sepsiszentgyörgyi MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér szervezésében megvalósuló Utolsó helyetti pillanat című kiállítás itthoni fele a Csikász Galériában, az erdélyi fele pedig a MAGMA-ban lesz látható április 9-éig. A kiállításokat Nemes Z. Márió esztéta nyitja meg.


Kiállító művészek: Daczó Enikő, Dezső Tamás, Farkas Imre, Gerhes Gábor, Martin Henrik, Koter Vilmos, Ördög-Gyárfás Ágota, Süveges Rita, Váncsa Domokos, Vetró-Bodoni Barnabás.

Kurátorok: Áfrány Gábor, Kispál Ágnes-Evelin, Kispál Attila.

A szervezők úgy tervezik, hogy az Utolsó helyetti pillanat című kiállítás ideje alatt, két kijelölt napon minifesztiválon bemutatkoznak a határon túli művészek és a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér. Bemutatják a méltán híres edukációs programjukat, fiataloknak és felnőtteknek művészetpedagógiai előadást tartanak. Az estéket zajzenei koncertekkel zárják.

A tárlat a Nemzeti Kulturális Alap és a VEB2023 Veszprém–Balaton Európa Kulturális Fővárosa támogatásával valósul meg.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]