Kultúra · 2019.10.24.

KIÁLLÍTÁS – Kallai Sándor születésnapja

Kallai Sándor Natura naturans című, születésnapi kiállítását nyitja meg Perlaki Claudia, a polgármesteri hivatal kulturális csoportvezetője a Művészetek Háza Veszprém/Dubniczay-palota Magtárában (Vár u. 29.) október 25-én, pénteken 17 órakor.

A 80 éves művész-tanár több generációnyi veszprémi kisdiákot tanított meg rajzolni, festeni és ami a legfontosabb, látni.


Rajz-földrajz szakos pedagógusként 1961-ben kezdett dolgozni városunkban. Az 1970-es években rajz szakfelügyelő volt Veszprém megyében. A ’80-as években az Országos Oktatástechnikai Központ külső munkatársaként angol, német, francia, földrajz és matematika tankönyveket illusztrált, írásvetítőkhöz földrajz transzparens sorozatot készített. Folyóiratokat, versesköteteket illusztrált (Szokoly Tamás, Búzás Huba, Kanyár Erika), készített plakátokat, rézkarcokat, tűzzománcokat, linómetszeteket. Az utóbbi években főleg akril- és olajfestményeket készít. 49 önálló kiállítása volt, és mintegy 220 csoportos tárlaton szerepelt itthon és külföldön. 2010-ben és 2014-ben elnyerte az Országos Ajka Tárlat fődíját. A zalaszántói műemlék-malomban és a kápolnapusztai bivalyrezervátumban nagyméretű háttérképei láthatók.

A kiállítás november 24-éig látható.


[fbcomments]