Kultúra · 2018.05.15.

KIÁLLÍTÁS – Fototaxis

A legfiatalabb generációhoz tartozó fotóművészek munkáiból nyílik kiállítás Fototaxis címmel május 18-án, pénteken 18 órakor a Csikász Galériában (Vár utca 17.).

A kiállítás egy heterogén, ám épp ezáltal izgalmas válogatást mutat be a legfiatalabb generációhoz tartozó fotóművészek munkáiból. A letisztult, minimalista, saját környezetét tárgyakon és azok különféle konstellációin keresztül megragadó tendencia váltakozik a dokumentarista szemléletű jelenetekkel. Így az absztrakt, konstruktivista hagyományokat idéző művek izgalmas, ám nem dichotomikus kontrasztba kerülnek a vidéki, illetve nagyvárosi lét vizsgálatával, a különböző szubkultúrák bemutatásával, a globális-lokális viszonyrendszer kikezdésével. Távolságtartás, megfigyelés, intimitás, részvétel: ezen fogalmak keretezik a kiállítást, ahol a munkák mindegyikére jellemző valamiféle enigmatikusság, valamint éppen a megfejtésre való kísérletek lehetetlenségéből fakadó irónia és abszurditás.

A kiállító művészek: Bakonyi Bence, Biró Dávid, Dobokay Máté, Kaszás Tamás, Klenyánszki Csilla, Koleszár Adél, Máté Balázs, Pomsár Miklós, Schmied Andi, Sivák Zsófi, Szántói Lilla, Vékony Dorottya, Zellei Boglárka.

Köszöntőt mond Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza igazgatója, a kiállítást megnyitja Gadó Flóra esztéta, kurátor. A kiállítás kurátorai Áfrány Gábor és Gerhes Gábor.

A tárlat megtekinthető naponta 10-től 18 óráig (vasárnap szünnap).

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!