Covid · 2021.06.08.

Kiakadtak a védettség nélküliek

Naponta mintegy százan jelentkeznek, egy hét alatt csaknem a duplájára nőtt a védettség nélküliek létszáma a csoportban – mondja a Sinopharm vakcinával oltottak negatív laboratóriumi eredményekkel elnevezésű Facebook-csoport alapítója.

Egy hete, mielőtt a hivatalos helyek mellett a sajtónak is elküldték nyílt levelüket, még ezerkilencszázan voltak, azóta háromezer-ötszáznál is többre gyarapodott a létszám. Már négyszázötvennél is több lelet került fel a csoport közösségi oldalára, és egyre több köztük a negatív T-sejtes immunválaszról született eredmény. Ez egy elég költséges teszt, hatvanezer forint körül van az ára.

Englohner Beáta, a csoport alapítója azt mondja, hogy naponta száz körül kérik a felvételüket a védettség nélküliek csoportjába, amelynek célja „a laboratóriumi ellenanyag-vizsgálaton negatív vagy alacsony szintű eredményekkel rendelkezők vizsgálatának kezdeményezése, illetve szükség esetén újraoltása”.


Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő arról beszélt a Kossuth rádióban, hogy a koronavírus-járvány csak azoknak ér véget, akik beoltatták magukat. A jelek szerint azonban ez egyáltalán nincs így, sok oltott számára semmi sem változott. Miután hivatalos érdemi választ megkeresésükre alig kapnak, a Facebook-bejegyzések tanúsága szerint egyre többen feszegetik azt, hogy maguk próbálnak harmadik oltáshoz jutni.

Fotó: koronavirus.gov.hu


[fbcomments]