Közérzet · 2021.11.26.

Ki telepít be migránsokat?

Csak 2019-ben több mint 50 ezer külföldi munkavállalót engedett be Orbán Viktor Magyarországra. Ugyancsak ő hozott be húszezer külföldit letelepedési kötvényekkel, pénzért. Soros György egyetlen embert sem. Nem is tudott volna, hiszen hazánkba csak a magyar kormány engedélyével léphet be bárki is – állítja Márki-Zay Péter.

A Nyomtass te is! friss számában arról ír, hogy az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje a röszkei határállomás közelében egy úgynevezett „migránsszámláló” táblát állított fel, amivel azt szeretné megmutatni, hogy „Orbán Viktor nem bevándorlásellenes, sőt, ő szervezi a migrációt, nála több migránst senki nem hozott be”. Márki-Zay szerint Soros György egyetlenegy migránst sem hozott be Magyarországra, és ha akart volna, akkor sem tehette volna ezt meg, hiszen Magyarországra csak a magyar kormány engedélyével léphet be bárki. Bejelentette, hogy akkor is marad a kerítés, ha tavasszal az ellenzék nyeri a választásokat. Azt mondta, erről Gyurcsány Ferencet is meggyőzte már. A kerítést Márki-Zay az illegális migráció megakadályozása működő elemének nevezte, viszont azt ígérte, felülvizsgálják az Orbán által pénzért, letelepedési kötvényekkel betelepített mintegy húszezer migránst, és közülük ki fogják szűrni a bűnözőket. Szerinte Orbán 2019-ben 55 ezer, 2020-ban pedig 43 ezer Európai Unión kívüli migránst telepített be Magyarországra.

Fontos tisztázni néhány fogalmat! Migráns az, aki a saját országából egy másikba költözik. Ezek lehetnek például munkavállalók, de menekültek is. Az igazi menekülteknek – akik például háborús helyzet miatt hagyták el hazájukat – joguk van beadni a menedékkérelmüket, amit elbírálnak. Illegális, törvénytelen a migráció akkor, ha valaki engedély nélkül lépi át a határt. Ez utóbbit az ellenzék is elítéli.


A Nyomtass te is! legfrissebb számának további témái:

– Választási csalásra készül a Fidesz?

– Pénz helyett levelet küldött az unió

– Hatvanmilliós végkielégítés

– Huszonnégyezerhez közelít egyheti nagybevásárlás

– Négy százalékkal vezet az ellenzéki lista

– Jelentkezzen szavazatszámlálónak!

Olvassa, nyomtassa, terjessze! Innen letölthető.

Képünkön szavazatszámlálók munkában. Fotó: 24.hu


[fbcomments]