Kultúra / Egyéb · 2018.03.22.

KI MIT TUD – Általános iskolások irodalmi vetélkedője

A veszprémi Szilágyi Keresztény Iskola idén tizenhetedik alkalommal hirdetett irodalmi Ki Mit Tud-ot a megye általános iskolás diákjai számára. Az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban megrendezett vetélkedőre a helyi válogatók után harminc résztvevő érkezett Veszprém, Tapolca, Várpalota, Pápa, Felsőörs és Balatonfüred iskoláiból.

A verseket, prózákat ezúttal két témakörből – a család, illetve Mátyás király – választhatták a diákok és felkészítő tanáraik. A szervezők két mottóval segítették a ráhangolódást. Az egyik idézetet Janikovszy Évától: „Apukám sokszor mondja nekem, hogy vigyázz, mert kihozol a sodromból. De mindig későn szól, mert olyankor már kint van.”, a másikat Móra Ferenctől kölcsönözték: „Mese, mese, mátka / Pillangós határba… / Mátyás király üldögélt / Magas Budavárba”.


Az Oravecz Edit, Péti Krisztina és Magasházi Virág alkotta zsűrinek nem volt könnyű dolga, mert a gyerekek mindegyik korcsoportban remekül szerepeltek. Az első, második és harmadik helyezettek a VMK-ban rendezendő, Regősök húrján elnevezésű versenyre nyertek meghívást. Megérdemlik, hogy a neveiket olvasóink is megismerhessék.

1–2. évfolyam: I. Pásztor Margaréta (Botev, Veszprém), II. Lestár Máté (Dózsa, Veszprém), III. Késmárki Zsófia (Szilágyi, Veszprém)

3–4. évfolyam: I. Varga Milán (Szilágyi, Veszprém), II. Happ Anna (Szilágyi, Veszprém), III. Simon Luca (Botev, Veszprém)

5–6. évfolyam: I. Kiss Róza (Szilágyi, Veszprém), II. Kutasi Zsanett (Szilágyi, Veszprém), III. Edvy Levente (Padányi, Veszprém)

7–8. évfolyam: I. Burger Dóra (Rózsa úti, Veszprém), II. Morgan Matilda (Gyulaffy), III. Varga Virág (Szilágyi, Veszprém)


[fbcomments]