Sárga / Közérzet / Életmód · 2016.03.05.

Ki kapja a Lang Gusztáv-díjat?

Díjat alapított az Alapítvány a Cukorbetegekért kuratóriuma. A Lang Gusztáv-díjjal az alapító a 2008-ban elhunyt Lang Gusztávnak kíván emléket állítani, aki a veszprémi és az országos cukorbeteg-mozgalom kiemelkedő személyisége volt, és akinek a neve a Magyar Cukorbetegek Országos Szövetsége (Macosz) előző elnökeként és az alapítvány kuratóriumának elnökeként vált országosan ismertté.

Az alapító a díjat évente egy magánszemélynek és egy civil szervezetnek kívánja adományozni, aki/amely a cukorbetegek valamely közösségének megteremtésében, annak működtetésében, a diabétesszel élők oktatásában, életminőségének javításában kiemelkedő eredményeket ért el. A díj a Herendi Porcelánmanufaktúrában készült emlékplakett és 100 ezer forint.


Javaslatot tehetnek magánszemélyek, cukorbeteg-közösségek, egészségügyi intézmények, önkormányzatok. A javaslat legfeljebb egy gépelt oldal terjedelmű indoklást tartalmazzon, szerepeljen benn a díjra javasolt személy, illetve szervezet és a javaslattevő neve, címe, telefonszáma, e-mail címe! A javaslatot Reichardt Béláné kuratóriumi elnöknek címezve, az Alapítvány a Cukorbetegekért, 8200 Veszprém, Templom utca 9., vagy az alapitvanya.cukorbetegekert@upcmail.hu e-mail címre kérik elküldeni.

Beadási határidő március 16. A díjátadó ünnepség április 23-án Budapesten, a Diabetes betegtájékoztató lap VI. civil fórumán lesz. A rendezvény helyszíne a Budai Fonó (1116 Budapest, Sztregova u. 3.).


[fbcomments]