Sport · 2017.08.19.

KÉZILABDA – Visszatérhet Aron Pálmarsson?

Amikor egy hónappal ezelőtt a nyári szabadságáról visszatérő Aron Pálmarsson az első edzés előtt egy órával sms üzenetben tudatta edzőjével, hogy elhagyja Veszprémet, Ljubomir Vranjes azonnal közölte, hogy ez a csapat cserbenhagyása és nem számít az izlandi játékára.

Aztán elterjedt a hír, hogy a Telekom Veszprém megteszi a jogi lépéseket és feljelenti az „öntörvényűt” szerződésszegésért, amiért komoly eltiltás várhat a világklasszis átlövőre. Bár nem emlékszünk arra, hogy a klub részéről név szerint ki volt az, aki ezt bejelentette, de biztos, hogy azóta halálos csend van ebben az ügyben. Senki nem mond semmit. Látszólag úgy tűnik, mintha nem is lenne Pálmarssonkérdés Veszprémben.


Közben felröppent a hír a megyeszékhelyen, hogy Kentin Mahét már látták városunkban, és ez bizonyítja, hogy a magyar bajnok kivásárolja őt a szerződéséből, így a Flensburg klasszisa már egy évvel korábban Veszprémmezbe öltözik. Azonnal pótolhatja Palmarssont! Ezt azonban több fórumon is határozottan cáfolta a csapat edzője.

Csütörtökön nyilvános edzést tartottak az arénában, ahol mindenki ott volt. Kivéve egy fontos embert: a tulajdonost képviselő személyt, vagy az egyik elnökségi tagot, akinek kérdéseket lehetett volna feltenni. Merthogy „csepegtetett” a zuhanyhíradó! Bőven van kérdés, amelyekre válaszolni illene ebben a minden szempontból új helyzetben, amelybe most került a klub.

A világ legjobb férfi kézilabda csapatának egyikét ugyanis nem lehet a fővárosból, bőrfotelben ülve irányítani. Kellene végre egy olyan vezető, amilyen harminckilenc évig Hajnal Csaba volt, akit a szakma Európaszerte ismert, elismert, elfogadott, hallgatott rá. Aki, ha kellett, az asztalra csapott, vitatkozott, érvelt, követelt, számon kért. A mindennapok főnöke volt. Na, ilyen felkészült szaktekintély ma nincs Veszprémben.

Pedig igény lenne rá! Nincs olyan vezető a klubnál, akihez ha bejelentkezik a médiamunkás, és felteszi a kérdéseket – azért nem jön mégsem egy évvel előbb Kentin Mahé és azért van nagy csend Pálmarsson ügyében, mert a kulisszák mögött megkezdődött Pálma visszaillesztése a veszprémi keretbe, és erről már szavaztatott is Vranjes mester az öltözőben , akkor ezekre a kérdésekre választ is kap. Vannak még további kérdéseink is: visszafogadjáke a tékozló izlandit, vagy meglesznek inkább nélküle? Ha mégsem kell a „cserbenhagyó, akkor tesz-e a klub vele szemben jogi lépéseket, ahogy ezt valaki valahol valakinek egy hónappal ezelőtt bejelentette?

Van-e a Telekom Veszprémnél olyan felelős vezető, esetleg klubigazgató, cégvezető, tulajdonost képviselő, aki ezekre az egyszerű és sokakat érdeklő kérdésekre ma választ tud, akar adni, vagy adhat?


[fbcomments]