Sárga / Sport · 2016.08.17.

KÉZILABDA – Veszprémi kolbász

Balatonfüredi kézilabdadrukkerként még mindig azon gondolkodom, hogy kimenjek-e ma délután a kedvenc csapatom bajnoki mérkőzésére a Veszprém Arénába. Merthogy a papírforma szerint nagy verés vár a fiainkra. Persze, Magyarország legeredményesebb, legsikeresebb gárdájának otthonában ez benne van a pakliban.

De most nem ezért hezitálok annyira, hogy megnézzem-e a fiúkat. Sokkal inkább azért, mert a klub vezetősége hagyta, hogy alaposan meggyengüljön a keret, és igazából nem sikerült a távozók minőségi pótlása. Szöllősi Balázs, Bánhidi Bence, Bóka Bendegúz és Gyene Norbert után az utolsó pillanatban Ligetvári Patrikot is elengedték az elnökség tagjai. Közös megegyezéssel felbontva érvényes szerződését. A támadásban és védekezésben is alapembernek számító, akár ötven percig is pályán tartható balátlövő távozásával tovább csökkent annak az esélye, hogy a Veszprém, Szeged, Tatabánya élboly után a Füred következzen a tabellán. Találóan fogalmazott a klub honlapja, amely azt írta: remélik, hogy Patrik nem töltelék, hanem fűszer lesz a veszprémi kolbászban. Félreérthetetlenül jelezve, hogy a Balaton-parti együttesben meghatározó, kulcsjátékos maradhatott volna. Méghozzá a nemzetközi porondon is, hiszen a BKC az EHF Kupában is indul a hazai bajnokságon kívül. A királynék városában csupán mellékszereplő. A „zuhanyhíradóból” persze kihallatszott, hogy nagy volt a nyomás Patrik Veszprémbe igazolásával kapcsolatban.


A bajnokcsapat meglepően és feltűnően nagyon ragaszkodott a fiatal játékos visszatéréséhez. Vibrált is a levegő, amikor a füredi polgármester kifejezte nemtetszését a történtekért. Ugyanis egy-egy nem várt, kellemetlen vereség után könnyen „megtalálhatják” a szurkolók, hiszen ha ideje engedi, ott ül közöttük a lelátón.

Óriási tisztelet és szeretet övezi a Bajnokok Ligája részvevőjét országszerte. Olyannyira, hogy szinte mindenki elfogadta, hogy lejátsszák egymás elleni bajnoki mérkőzésüket, hogy ezzel is segítsék őket a BL és a Seha Liga sikeres megvívásában. Ezzel csak egy probléma van. A legtöbb együttes csupán a felkészülés közepén tart. A Veszprém elleni összecsapást mindenki tesztmeccsként kezeli ebben az időszakban. Magyarul: eleve feladják, mert úgy sincs semmi esélyük ellenük. Akkor meg miért ne egyezzenek bele?

Nos, ezért is gondolkodom: menni vagy nem menni? Mert a sportértéke csupán minimális ezeknek a bajnokiknak. Csak letudják a csapatok!

Robin Hood


[fbcomments]