Sport · 2017.03.25.

KÉZILABDA – Végig a Veszprém vezetett Zágrábban

Izgalmas mérkőzés sok hibával, mind a két oldalon kemény védekezéssel. Tombolt a veszprémi szurkolótábor. Pár százan elkísérték kedvenceiket a zágrábi Arénába, de majd a veszprémi visszavágó lesz a sorsdöntő, itthon is meg kell verni a Zágrábot.

Volt minden szombaton este Zágrábban, parádésan védett Alilovic, Nilson, Sulic és Marguc bravúrosan játszott, nagyon a helyén volt a Veszprém védekezése. Csaknem végig kettővel vezettünk. A végén meg már néggyel, 21:17-nél. Ráadásul Markovic kihagyta a hétméterest, Marguc meg bevágta a kipattanót. Lékai Máténak, az egyik legjobb játékosunknak, az irányítónknak betörték az orrát. A horvátok durván védekeztek. A francia bírók engedték a kemény játékot.


A végére Vori két góljával feljöttek a horvátok egy gólra, 23:22-re. A horvátok az utolsó pillanatban majdnem kiegyenlítettek. Nem lett volna szép, hiszen végig vezettünk. A végeredmény Zágráb–Telekom Veszprém 23:22. Eggyel győztünk. Ez pont annyi, amennyi kell. Veszprémben elég a döntetlen is, azzal is továbbjut a csapat. A Zágrábnak már az is eredmény, hogy bejutottak a nyolcaddöntőbe, írják a horvát lapok.


[fbcomments]