Sport · 2017.02.15.

KÉZILABDA – Szép volt, fiúk!

Nagy bravúr volt Kielben nyerni, de megcsinálták, végig a kezében tartotta a meccset a Veszprém, folyamatosan hol kettővel, hol hárommal vezetett! Végül 25:27-re győzött! Sabate edzőt a Barcelona ellen hazai pályán elveszített mérkőzés miatt napokig szidták a szurkolók, Kielben azonban már ölelgették. Bár itt is rosszul kezdődött az első félidő, de Sabate időt kért, és rendezték soraikat, Nagy Laci, Ilic, Iváncsik megrázta magát, és Alilovic teljesítménye is feljavult.

Végig jól mozgatta a csapatot Lékai Máté. A hetesekkel nem volt szerencsénk,Gajic megint elpuskázta. Az első félidő végén még döntetlent, 15:15-öt mutatott az eredményjelző.


Gyönyörűen kezdte a második félidőt a Veszprém, hárommal is vezettünk 18:15-nél. Aztán majdnem ledolgozta hátrányát a Kiel, de továbbra is 22:23-ra vezettünk. Vujin, aki évekig Veszprémben is játszott, szerencsére nagyon rossz formában volt ezúttal. Zeitzet kiállította a bíró, Ilic bedobta a hetest. Megint két góllal vezetett a Telekom Veszprém. Nagyon fontos pillanatban, a második félidő 53. percében Gajic bedobta első gólját, egyáltalán a jobb szélről az első gólt. Megint hárommal vezetett a Veszprém. A kieli edző eldobta még a botját is, olyan rosszul ment a csapatának.

Emberek, majd még győzünk! Mikler parádésan védett. Már két perc sincs. Nagy Laci bedobta a hatodik gólját! Megint három góllal vezetett Kielben a Veszprém. Aztán csak kettővel. Egy perccel a vége előtt Sabate időt kért. A nagy taktikai megbeszélés után sikerült elveszíteni a labdát, de Ilic megmentette, azaz eldöntötte a helyzetet! Győztünk! 25:27! Ez nagy győzelem a Barcelona elleni hétvégi hazai vereség utáni lélektani teher alatt.


[fbcomments]