Sport · 2015.11.28.

KÉZILABDA – Örömmámor az Arénában

Fölényes győzelmet aratott az MVM Veszprém a párizsi világsztárok ellen, hazai pályán 28–20-ra kiütötte a Paris Saint-Germaint. Teljesen lebénították az ellenfél legjobbjait, Mikkel Hansen csupán egyetlenegyszer talált a hálóba, az 59. percben, de a világ legjobb játékosának számító Nikola Karabatictól is csak három gólra tellett.

Még két sorsdöntő meccs van hátra idegenben a Veszprémnek, december 6-án a Kiel ellen, valamint február 27-én a Flensburg ellen. Ha kedvező eredményt érnek el, akkor megszerzik az első helyet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjában.


Örömmámorban úszott a Veszprém Aréna közönsége, eufóriában skandálták az „Építőket” és a fantasztikus teljesítményt nyújtó játékosok: Ilic, Sulic, Palmarsson és a kapus Mikler Roland nevét. Renato Sulic ezen a meccsen dobta ezredik gólját a Veszprém színeiben. Ahhoz képest, hogy Párizsban kettővel kikaptak, itt most minden bejött nekik, kiváló formában védekeztek, Nagy László, Schuch Timuzsin, Mirsad Terzic elbizonytalanították a párizsi lövőket és a végletekig hevítették a szurkolók hangulatát. Ugyanaz az egekig érő érzelmi pátosz csapja meg a Veszprém Arénában az embert, mint az ókori drámáknál lehetett. A mérkőzés utolsó tíz percében a hazaiak felszabadult, boldog arckifejezése mindennél beszédesebben fejezte ki és diadalmasan a terem legtávolabbi zugáig közvetítette a bennük összegyűlt szenvedélyeket. Azonnal érthető pantomim ez, mondhatnánk, sokkal hatásosabb a színházinál, hiszen nincs szükség semmiféle kitalált történetre. A kézilabdameccs minden mozdulata olyan, mint egy matematikai egyenlet, amely egy szempillantás alatt feltárja az ok és az okozat viszonyát. A kézilabda kedvelői hatalmas gyönyörűséggel szemlélhették szombaton délután, milyen olajozottan működik ez a veszprémi matematikai gépezet.

A mérkőzés végén a diadalmas tombolás hatalmas ölelkezésbe csapott át, egymás hegyén-hátán játékosok, edzők, vezetők, a közönség. Meg kellene kérdezni a játékosokat, de szerintem a közönség tombolása, örömmámora biztosan hat rájuk. Tudja ezt a katari emír is, aki nagy rajongója a kézilabdának, Saracevictől kezdve Perezig sokan játszottak már a csapatában. Most úgy hírlik, még nézőket is venne, mert eksztázisban tomboló szurkolók nélkül nem meccs a meccs.

(További információk, táblázatok, eredmények az Európai Kézilabda Szövetség  honlapján.)


[fbcomments]