Sport · 2018.06.10.

KÉZILABDA – Óriási siker a szlovénok ellen!

Megtörtént, amiben csak kevesen bíztak. A magyar férfi kézilabda válogatott 29–24-re nyert Szlovénia ellen idegenben, és ezzel az óriási sikerrel nagy lépést tett azért, hogy ott legyen a következő világbajnokságon. Ezt az egy lépést a szerdai visszavágón teheti meg Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány együttese a Veszprém Arénában.

Félve engedtük útjára Koperbe a mieinket, hiszen a papírforma egyértelműen a legutóbbi világbajnoki bronzérmes mellett szólt. Szerencsére a magyar válogatott ezt a második félidei, fantasztikus teljesítményével felülírta. Volt kapusteljesítmény (Székely Márton), zseniális védekezés (Nagy László , Schuch Timuzsin, Ilyés Ferenc), tanári irányítás (Lékai Máté) és gólerő (Bodó Richard, Bóka Bendegúz, Lékai Máté). A 29 idegenbeli találat önmagáért beszél!
Több fontos tanulsága is volt az első összecsapásnak. A leglényegesebb, hogy csapatként, egymásért küzdve, hajtva, megszakadva kézilabdáztak a címeres mezben a játékosok. Minden egyéb mást félretéve jelezték, hogy szeretnének világbajnoki részvevők lenni, ezzel esélyt szerezni az olimpiai szereplésre. Felmérték azt is, hogy ha most buknak, a férfi szakág évekre elmerülhet. Köszönet azért, hogy az egyéni sérelmeket, érdekeket felülírta a sportemberi mentalitás!
Óriási élmény volt látni, átélni ezt a magyar sikert, amihez az elutazó szurkolók ismét hozzátették a magukét! Értük is kézilabdázott a csapat. És lehet szidni, kifütyülni, leöregezni, lassúnak nevezni Nagy Lászlót, csak nem érdemes. Megint bebizonyította, hogy igazi sportember, nagy harcos!
Szerdán este hazai pályán kezünkben a sorsunk. Éljünk vele!


Donát Tamás


[fbcomments]